Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
ceputin000_326n7dm.jpg
Γκραφίτι του Πούτιν που σκοτώνει ένα περιστέρι στην Place de la Paix της Λυόν, 22 Μαρτίου 2022. [Jeff Pachoud/AFP]

Μπορεί να οδηγηθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Αλλά χρειαζόμαστε ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο, στο πρότυπο της Νυρεμβέργης, για να δικάσει τον ίδιο τον ρώσο πρόεδρο. Η αρχή έχει γίνει.
Γκραφίτι του Πούτιν που σκοτώνει ένα περιστέρι στην Place de la Paix της Λυόν, 22 Μαρτίου 2022. [Jeff Pachoud/AFP]

Στις 8 Απριλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στη Μπούτσα της Ουκρανίας. Η έκφραση στο πρόσωπό της τη στιγμή που στάθηκε πάνω από έναν ομαδικό τάφο, ήταν εύγλωττη. Λίγα λεπτά αργότερα, κοιτάζοντας τις κάμερες των μέσων ενημέρωσης θα έλεγε ότι «εδώ συνέβη το αδιανόητο. Είδαμε το βάναυσο πρόσωπο του Στρατού του Πούτιν. Εδώ, στην Μπούτσα, είδαμε να συντρίβεται η ανθρωπότητα».

Από την απόσταση της οθόνης, είχαμε όλοι δει το «αδιανόητο». Την 1η Απριλίου, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει τις πρώτες εικόνες από τον όλεθρο που άφησαν πίσω τους οι άντρες του ρωσικού Στρατού καθώς έφευγαν από την Μπούτσα: δρόμοι σπαρμένοι με πτώματα αμάχων, κάποια με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους, άλλα αφημένα να αποσυντίθεται μέσα σε σπίτια, σώματα που έφεραν σημάδια από βασανιστήρια, άνθρωποι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη