Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cerocketcourier.jpg

Πώς το «κανόνι» της ουκρανικής Rocket απειλεί μια συμφωνία στην Ελλάδα

Κεραυνός εν αιθρία ή προδιαγεγραμμένο τέλος; H ουσία είναι πως η ουκρανική –με κυπριακές ρίζες– Rocket πέταξε λευκή πετσέτα και στην ελληνική αγορά. Πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει το deal της Delivery Hero (efood) με τον όμιλο Μούχαλη;

Ήρθε, είδε και απήλθε. Όπως ένας διάττοντας αστέρας. Η διάρκεια ζωής της ουκρανικής εταιρείας Rocket στην Ελλάδα ήταν λίγο μεγαλύτερη από ενός αστεριού που πέφτει, αλλά πολύ μικρότερη από τον χρόνο που θα ανέμενε κανείς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο delivery, η οποία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη – ή από τη διάρκεια ζωής μιας startup.

H μέση διάρκεια ζωής για τις εταιρείες τεχνολογίας πρώιμου σταδίου είναι επτά χρόνια. Όμως το 50% των startups κλείνουν μέσα στο πρώτο έτος, ενώ στους επόμενους 12 μήνες, σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έμειναν όρθιοι μετά το πρώτο έτος σταματούν τη δραστηριότητά τους. Μετά τα τρία χρόνια, εννιά στις δέκα έχουν βάλει λουκέτο και μετά από πέντε χρόνια το ποσοστό αυτό έχει φθάσει στο 99%. Η Rocket, που ιδρύθηκε προ τετραετίας στην Ουκρανία, αποφάσισε αιφνιδίως να πετάξει λευκή πετσέτα και να αποχωρήσει απ’ όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούνταν – πλην Ουκρανίας.

Στην Ελλάδα δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε έναν χρόνο ζωής. Ιδρύθηκε με την επωνυμία ΡΟΚΕΤ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. στις 25 Μαΐου του 2021, με κεφάλαιο 200 ευρώ και η έδρα της βρισκόταν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Image
rocket.jpg

Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Νίκο Χατζηδάκη, γνωστό από τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη