Πώς η Βρετανία έγινε το ασφαλές καταφύγιο των ρώσων ολιγαρχών

Πόσο εύκολο είναι για την ιδιαίτερα φιλόξενη για τις κλεπτοκρατικές ελίτ του κόσμου βρετανική πρωτεύουσα, γνωστή και ως Λόντονγκραντ, και την ευρηματική και πάντα πρόθυμη βιομηχανία δικηγόρων, λογιστών και μεσιτών ακινήτων να απεξαρτηθούν από το αμφιβόλου προελεύσεως χρήμα;
Χρόνος ανάγνωσης: 
14
'
Ένας πεζός περπατά στη γέφυρα Waterloo με φόντο τους ουρανοξύστες και τα γραφεία του City του Λονδίνου στις 29 Ιανουαρίου 2022. [Justin Tallis/AFP]

«Αγαπητέ υπόλοιπε κόσμε, σας παρακαλώ να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί από εμάς στο Ηνωμένο Βασίλειο που ντρεπόμαστε βαθιά για την κυβέρνησή μας, τη μεταχείριση της προς τους πρόσφυγες, τους δεσμούς της με τον Πούτιν, την αφοσίωσή της στους ολιγάρχες του, την αντιευρωπαϊκή της στάση και τόσα πολλά άλλα. Έχουμε να μάθουμε πολλά από τον λαό της Ουκρανίας».

Η ανάρτηση αυτή έγινε στις 5 Μαρτίου στο twitter, από μία απλή χρήστρια της πλατφόρμας (έχει μόλις 561 ακολούθους) ονόματι «Miss Jo Soap», η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «μία έξαλλη και οργισμένη μεσήλικας». Το tweet της έγινε γρήγορα viral και μετράει περισσότερα από 9 χιλιάδες likes και 2,5 χιλ. retweets.

Ένα 24ωρο πριν την ανάρτηση της «Miss Jo Soap», στο twitter είχε γίνει επίσης viral ένα διάγραμμα από το Bloomberg (πηγή ComplyAdvantage/στοιχεία 1ης Μαρτίου), στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα η απόσταση που χωρίζει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την πυγμή της να επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικών συμφερόντων οντότητες μετά την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.