Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cette_m081785.jpg
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Αθέατες πτυχές του πορίσματος της ΤτΕ για την Τράπεζα Πειραιώς

Οι απολογίες των στελεχών και το κόλπο με τα δάνεια, που χρησιμοποιήθηκαν και ως κεφάλαια μετόχων για τη χρηματοδότηση της αγοράς εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τον όμιλο Λογοθέτη.
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφερθήκαμε στην τιμωρία στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς (κυρίως πρώην στελεχών), για δάνεια που ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ και δόθηκαν σε διάφορα νομικά πρόσωπα που συνδέονταν με τον όμιλο Λογοθέτη την περίοδο 2014-2016, χωρίς σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος τα στελέχη αυτά να έχουν ελέγξει αφενός την πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών και αφετέρου τα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκαν οι εταιρείες που δανειοδοτήθηκαν.

Τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για αγορά εταιρειών, η αξία των οποίων πολλαπλασιαζόταν μέσω μεταβιβάσεων, αυξάνοντας και την περιουσία των μετόχων, δίχως οι μέτοχοι να βάζουν δικά τους χρήματα

Εκείνο που προκύπτει από την εισήγηση του στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος Σπύρου Παντελιά για την επιβολή των προστίμων –την οποίαν έχει διαβάσει το inside story– είναι ότι τα χρήματα του δανεισμού για την αγορά από τον όμιλο Λογοθέτη των εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) της γαλλικής EDF Energy χρησιμοποιήθηκαν και ως ίδια κεφάλαια με έναν ευφάνταστο τρόπο.

Θυμίζουμε ότι ο δανεισμός, που δόθηκε σε εταιρείες συνδεδεμένες με τον όμιλο Λογοθέτη, περιλάμβανε εκτός της αγοράς των εταιρειών ΑΠΕ, την αγορά δανείων στελεχών της Τράπεζας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη