Ο παγκόσμιος πόλεμος τεχνολογίας στα δίκτυα 5G με τη Huawei στο επίκεντρο

​Η συμμετοχή της Huawei στην ανάπτυξη των δικτύων 5G είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυριότερη αιτία για το εμπάργκο των ΗΠΑ. Τι γίνεται στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα;
Χρόνος ανάγνωσης: 
14
'
[huawei.com]

Το πολυσυζητημένο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ «για την ασφάλιση της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών και της αλυσίδας εφοδιασμού υπηρεσιών» είχε ως πρώτη συνέπεια τη διακοπή της συνεργασίας αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας με τη Huawei, στην οποία αναφερθήκαμε εκτενώς στο Α’ μέρος αυτής της έρευνας. Αλλά οι συνέπειες της απόφασης του Τραμπ είναι πολύ ευρύτερες. Όπως και οι αιτίες. Όλα αυτά είναι το αντικείμενο του παρόντος ρεπορτάζ.

Η βασικότερη συνέπεια, σύμφωνα με τη λογική και όλες τις ενδείξεις, σχετίζεται με την ενεργή εμπλοκή της Huawei στην ανάπτυξη 5G δικτύων ανά τον κόσμο. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της απαγόρευσης χρήσης του εξοπλισμού των Κινέζων στις υποδομές για δίκτυα επόμενης γενιάς, κάτι που εκφράζεται με σαφήνεια στο πρόσφατο διάταγμα. Οι Αμερικανοί δεν αρκούνται στην απαγόρευση μόνο στο έδαφός τους, αλλά πιέζουν για επέκταση του εμπάργκο παγκοσμίως. Η απαγόρευση όμως σε διεθνές επίπεδο δεν είναι απλή υπόθεση. Η Huawei έχει ήδη δεκάδες συμφωνίες με κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο, και σε τουλάχιστον 25 χώρες έχει ξεκινήσει ή ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ανάπτυξη υποδομών για τα δίκτυα επόμενης γενιάς. Οι λύσεις της λειτουργούν ήδη σχεδόν παντού ανά τον κόσμο, καθώς έχει παρουσία σε 170 χώρες, ενώ σε δικό της εξοπλισμό βασίζεται η πρόσβαση του 1/3 των χρηστών δικτύων κινητής παγκοσμίως.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.