Ποιος πληρώνει το «μάρμαρο» του e-delivery;

Για τα καταστήματα εστίασης, οι πλατφόρμες παράδοσης φαγητού αποτέλεσαν σε κάποιες περιπτώσεις τη μοναδική οδό για να φτάσουν στους καταναλωτές, όταν αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω πανδημίας. Όμως το τίμημα για τους καταστηματάρχες μπορεί να φτάσει το 30% της συνολικής αξίας μιας παραγγελίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

Ο Νίκος Νέγκας ιδρυτικό στέλεχος και γενικός διευθυντής του ομίλου Pax Hospitality που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Casual Dining αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων τα TGI Fridays™️ στην Ελλάδα, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας δεν συνεργαζόταν με τις πλατφόρμες delivery φαγητού. «Και αν δεν ήταν η πανδημία», όπως λέει στο inside story, «δεν θα έμπαινα στο delivery».Όμως όταν η κυβέρνηση επέβαλε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη μετάδοση της πανδημίας, ο κ. Νέγκας συνειδητοποίησε πως αν ήθελε να διατηρήσει τα καταστήματα της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας ανοικτά στην Ελλάδα, εν μέσω του λόκνταουν, έπρεπε να προσφέρει και αυτήν την υπηρεσία στους καταναλωτές του. Έτσι αποφάσισε να ενδώσει, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να παραγγέλνουν, από συγκεκριμένα καταστήματα για συγκεκριμένες ώρες και από συγκεκριμένο μενού, μέσω e-delivery.

Σήμερα, έναν μήνα μετά τη μερική άρση του λόκνταουν στον κλάδο (ακόμη δεν επιτρέπεται η λειτουργία των εσωτερικών χώρων σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ), ο κ. Νέγκας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην προ-covid λειτουργία των καταστημάτων του. «Δεν έχω αποφασίσει αν θα παραμείνω στο delivery» λέει στο inside story. Και εξηγεί: «για το μοντέλο εστίασης των TGI Friday’s, η κατ’ οίκον διανομή δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι τα καταστήματά μας βασίζονται στην εμπειρία που προσφέρουμε στον φυσικό μας χώρο». Η συνεισφορά του delivery στον τζίρο της αλυσίδας TGI Friday’s σήμερα κινείται στα επίπεδα του 10-15%.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.