Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους με τη NIKE και γιατί

Η νέα, για την Ελλάδα, εμπορική πολιτική της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike, προκαλεί την αντίδραση μερίδας εμπόρων και σύγχυση στους καταναλωτές, αποκαλύπτοντας τη νέα τάξη πραγμάτων στο λιανεμπόριο. Ποιες άλλες εταιρείες ακολουθούν τα βήματα του πολυεθνικού κολοσσού και τι σημαίνει η στρατηγική direct to consumer για τον ανταγωνισμό;
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
[Peter Parks/AFP]

Τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο θα έπιανε το ζευγάρι παπούτσια Nike Exclusive Hyperdunks, που σχεδιάστηκε προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα, του 44ου προέδρου των ΗΠΑ. Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου δημοπρασία του οίκου Sotheby’s τελικά δεν έγινε. Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της, ο οίκος απέσυρε το συγκεκριμένο αντικείμενο –η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στα 25.000 δολάρια– κατόπιν αιτήματος του πωλητή, ο οποίος παραμένει άγνωστος.

Ευτυχώς δεν συνέβη το ίδιο τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο οίκος Christies δημοπράτησε τα Air Jordan 1 της Nike που φόρεσε ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν, σε παιχνίδι του 1985. Το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια έπιασε το αμύθητο ποσό των 615.000 δολαρίων.

Σε ένα άλλο σύμπαν, πολύ πιο κοντινό σε μας, η εταιρεία που πήρε το όνομά της από τη Νίκη της Σαμοθράκης έχει χάσει μέρος της χρυσόσκονης που την περιέβαλλε. Η απόφασή της να διακόψει τη συνεργασία που είχε με 91 επιχειρηματίες που λειτουργούν 300 καταστήματα στην Ελλάδα έχει προκαλέσει την αντίδραση των ιδίων και σύγχυση στους καταναλωτές, που αναρωτιούνται αν φεύγει η εταιρεία από τη χώρα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.