Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ce2rnike000_hkg4032184.jpg
[Peter Parks/AFP]

Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους με τη NIKE και γιατί

Η νέα, για την Ελλάδα, εμπορική πολιτική της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike, προκαλεί την αντίδραση μερίδας εμπόρων και σύγχυση στους καταναλωτές, αποκαλύπτοντας τη νέα τάξη πραγμάτων στο λιανεμπόριο. Ποιες άλλες εταιρείες ακολουθούν τα βήματα του πολυεθνικού κολοσσού και τι σημαίνει η στρατηγική direct to consumer για τον ανταγωνισμό;
[Peter Parks/AFP]

Τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο θα έπιανε το ζευγάρι παπούτσια Nike Exclusive Hyperdunks, που σχεδιάστηκε προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα, του 44ου προέδρου των ΗΠΑ. Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου δημοπρασία του οίκου Sotheby’s τελικά δεν έγινε. Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της, ο οίκος απέσυρε το συγκεκριμένο αντικείμενο –η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στα 25.000 δολάρια– κατόπιν αιτήματος του πωλητή, ο οποίος παραμένει άγνωστος.

Image
obama01.jpg
Τα παπούτσια που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. [Sotheby's]

Ευτυχώς δεν συνέβη το ίδιο τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο οίκος Christies δημοπράτησε τα Air Jordan 1 της Nike που φόρεσε ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν, σε παιχνίδι του 1985. Το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια έπιασε το αμύθητο ποσό των 615.000 δολαρίων.

Σε ένα άλλο σύμπαν, πολύ πιο κοντινό σε μας, η εταιρεία που πήρε το όνομά της από τη Νίκη της Σαμοθράκης έχει χάσει μέρος της χρυσόσκονης που την περιέβαλλε. Η απόφασή της να διακόψει τη συνεργασία που είχε με 91 επιχειρηματίες που λειτουργούν 300 καταστήματα στην Ελλάδα έχει προκαλέσει την αντίδραση των ιδίων και σύγχυση στους καταναλωτές, που αναρωτιούνται αν φεύγει η εταιρεία από τη χώρα.

Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, η Nike δεν φεύγει από την Ελλάδα

Ας ξεκινήσουμε από το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη