Ποινική δίωξη στον Θ. Κιτσάκο, πρώην CEO της ΔΕΠΑ και εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ

Στον Θεόδωρο Κιτσάκο αποδίδεται η κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας, γιατί ως διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου επέτρεπε την πώληση φυσικού αερίου σε εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με αντάλλαγμα μεταχρονολογημένες επιταγές, ενώ προωθούσε και την πρόταση δεσμευμένων ακινήτων, ως αντάλλαγμα στο τεράστιο χρέος που είχε δημιουργηθεί.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Ο Θόδωρος Κιτσάκος.

Το παρόν άρθρο είναι το Β' μέρος του θέματος που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες με τίτλο «Ο Λαυρεντιάδης της ΔΕΠΑ και του ΣΥΡΙΖΑ» για τα δεσμευμένα ακίνητα, που θα αποτελούσαν το αντάλλαγμα για τα χρέη της ELFE προς την ΔΕΠΑ. Ωστόσο, προέκυψε η άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, εξέλιξη, που συνδέεται άμεσα με το όλο θέμα. Ετσι, προσαρμόσαμε το άρθρο σε αυτή την τελευταία εξέλιξη.


Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρου Κιτσάκου, ενός πρώην στελέχους της εταιρείας ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας) και ενός ακόμα στελέχους που συνδέεται με την ELFE (διαχειριστή μιας εταιρείας που αγόραζε φυσικό αέριο), ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Στέφανο Μπαξεβάνη με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας για τον πρώτο και της ηθικής αυτουργίας για κακουργηματική απιστία για τους άλλους δύο. Ο ένας από αυτούς εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, μιας εταιρείας που είχε «νοικιάσει» την παραγωγική εγκατάσταση της ELFE.

Αιτία της απαγγελίας κατηγορίας κατά του Κιτσάκου ήταν η εμμονή της νομικής και της εμπορικής διεύθυνσης της ΔΕΠΑ να μην ανέχονται πλέον την παροχή του φυσικού αερίου στα «Λιπάσματα Καβάλας», γύρω από τα οποία είχαν στηθεί τα τελευταία τρία χρόνια εταιρείες-παραβάν. Το χρέος της εταιρείας ELFE για το αέριο που αγόραζε η ίδια – ή οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες-παραβάν – από την ΔΕΠΑ και χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη εκτινάχθηκε από τα 70 εκατ. ευρώ στα 120 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με έγγραφο της ΔΕΠΑ της 7ης Σεπτεμβρίου 2018).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.