Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cekitsakos.jpg
Ο Θόδωρος Κιτσάκος.

Ποινική δίωξη στον Θ. Κιτσάκο, πρώην CEO της ΔΕΠΑ και εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ

Στον Θεόδωρο Κιτσάκο αποδίδεται η κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας, γιατί ως διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου επέτρεπε την πώληση φυσικού αερίου σε εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με αντάλλαγμα μεταχρονολογημένες επιταγές, ενώ προωθούσε και την πρόταση δεσμευμένων ακινήτων, ως αντάλλαγμα στο τεράστιο χρέος που είχε δημιουργηθεί.
Ο Θόδωρος Κιτσάκος.

Το παρόν άρθρο είναι το Β' μέρος του θέματος που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες με τίτλο «Ο Λαυρεντιάδης της ΔΕΠΑ και του ΣΥΡΙΖΑ» για τα δεσμευμένα ακίνητα, που θα αποτελούσαν το αντάλλαγμα για τα χρέη της ELFE προς την ΔΕΠΑ. Ωστόσο, προέκυψε η άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, εξέλιξη, που συνδέεται άμεσα με το όλο θέμα. Ετσι, προσαρμόσαμε το άρθρο σε αυτή την τελευταία εξέλιξη.


Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρου Κιτσάκου, ενός πρώην στελέχους της εταιρείας ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας) και ενός ακόμα στελέχους που συνδέεται με την ELFE (διαχειριστή μιας εταιρείας που αγόραζε φυσικό αέριο), ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Στέφανο Μπαξεβάνη με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας για τον πρώτο και της ηθικής αυτουργίας για κακουργηματική απιστία για τους άλλους δύο. Ο ένας από αυτούς εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, μιας εταιρείας που είχε «νοικιάσει» την παραγωγική εγκατάσταση της ELFE.

Αιτία της απαγγελίας κατηγορίας κατά του Κιτσάκου ήταν η εμμονή της νομικής και της εμπορικής διεύθυνσης της ΔΕΠΑ να μην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη