Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cemcdonaldkremlin000_324v3ph.jpg
Άνθρωποι γευματίζουν σε ένα McDonald's δίπλα στο Κρεμλίνο στη Μόσχα στις 10 Μαρτίου 2022. [AFP]

Ποιες δυτικές εταιρείες μένουν στη Ρωσία και γιατί;

Χαρτογραφούμε τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες για τις μεγαλύτερες –και ελληνικές– εταιρείες που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιούνταν μέχρι πρότινος στη Ρωσία.
Άνθρωποι γευματίζουν σε ένα McDonald's δίπλα στο Κρεμλίνο στη Μόσχα στις 10 Μαρτίου 2022. [AFP]

Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλομέτοχος της Tesla, Έλον Μασκ, προκάλεσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε «μονομαχία», με έπαθλο την Ουκρανία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της Tesla και της Space Χ παίρνει θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ήταν από τους πρώτους που πρόσφεραν βοήθεια στη χώρα. Στα τέλη Φεβρουαρίου η αεροδιαστημική εταιρεία του ενεργοποίησε την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink, για χρήση στην Ουκρανία, κατόπιν αιτήματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, Μιχαΐλο Φεντόροφ.

Όμως ο Έλον Μασκ έχει δεσμούς και με την Ρωσία. Η Tesla αγοράζει από τα τέλη του 2020, πολύ πριν τις κυρώσεις, αλουμίνιο αξίας εκατομμυρίων ευρώ από τη Rusal, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον υπό κυρώσεις Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που εξασφάλισε το CNBC.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν αυτή η επιχειρηματική σχέση είναι ακόμη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη