Μια μέρα στο χωράφι

Η πατάτα Νάξου είναι από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Όμως το μέλλον της είναι αβέβαιο όπως και το μέλλον της εγχώριας αγροτικής παραγωγής. Το πρόβλημα με τους εργάτες γης, τα έργα υποδομών που έχουν μείνει στα χαρτιά και το άδειασμα του υδροφόρου ορίζοντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

«Το ευτυχές είναι ότι δεν βλέπω τον γιο μου, που είναι 15 ετών, να θέλει να συνεχίσει τη δουλειά τη δική μου. Δεν θα το ήθελα να ασχοληθεί με τη γη, δεν θα το ήθελα με τίποτε».

Ο 56χρονος Στέλιος Βαθρακοκοίλης, γνωστός στη Νάξο με το παρατσούκλι Μαυρομιχάλης, ασχολείται με την πρωτογενή παραγωγή από τα 18 του, όταν τελείωσε το λύκειο. Η ενασχόληση του με το χωράφι συνδέεται με την αγάπη του για την πατάτα. «Ήμουν πολύ ερωτευμένος με αυτό το είδος γιατί ήξερα από την αρχή ότι η πατάτα της Νάξου διαφέρει από τις πατάτες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Λόγω του υπεδάφους του νησιού μας, του ήλιου, της θάλασσας και της κοπριάς των αγελάδων που χρησιμοποιούμε ως λίπασμα, η πατάτα της Νάξου έχει άλλη γεύση» λέει στο inside story.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.