Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
ceoramavr-image-07.jpg
[ORamaVR]

OramaVR: η ελληνική startup που μεταμορφώνει την ιατρική εκπαίδευση

Μία ερώτηση που περνά σταθερά από το μυαλό όσων βρεθούν σε χειρουργικό κρεβάτι είναι το «πόσο έμπειρος είναι ο γιατρός μου;» Με το λογισμικό που ανέπτυξε μία ελληνική startup, οι γιατροί μπορούν να εξασκηθούν όσες φορές επιθυμούν σε εικονικό περιβάλλον χειρουργείου, προτού επέμβουν σε πραγματικούς ανθρώπους.
[ORamaVR]

Τον περασμένο Ιούλιο καταγράφηκε μια πολύ σημαντική ιατρική πρωτιά με ελληνική σφραγίδα: Εκτελέστηκε η πρώτη συνεργατική εικονική χειρουργική ορθοπεδική επέμβαση με τη συμμετοχή πέντε παγκοσμίου φήμης χειρουργών από ΗΠΑ και Ελλάδα. Ο καθένας τους βρισκόταν στο γραφείο του, στο νοσοκομείο ή το πανεπιστήμιο και η συνεργασία τους έγινε εφικτή χάρη στο ORamaVR, το βραβευμένο λογισμικό που αναπτύχθηκε από μία ελληνική startup. Στην εικονική χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου συμμετείχαν επιστήμονες από τις Ιατρικές σχολές του Stanford, του USC Keck School of Medicine, του NYU Langone Medical School και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επιτυχής σύνδεση και συνεργασία κορυφαίων επιστημόνων σε πέντε διαφορετικές πόλεις είναι ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της εικονικής χειρουργικής.

Image
rtsiridis-.jpg
Ο Ελευθέριος Τσιρίδης.

«Η απομνημόνευση της πλήρους και πολύπλοκης αλληλουχίας δράσεων που απαιτούνται σε μια αρθροπλαστική επέμβαση είναι πολύ δύσκολη ακόμη και για τους πλέον έμπειρους χειρουργούς, πολλώ δε μάλλον για τους νεότερους ιατρούς», δήλωσε ο Ελευθέριος Τσιρίδης, εμπνευστής του εγχειρήματος και Chief Medical Officer της OramaVR. «Το λογισμικό τους δίνει τη δυνατότητα να εξασκηθούν όσες φορές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη