ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Είναι πολύ πιθανό ότι το ChatGPT και παρόμοια προγράμματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εκδημοκρατισμό της ερευνητικής διαδικασίας.
Σάββατο 28/01/2023

Το στοίχημα της Ευρώπης για τη ρύθμιση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης με το λεγόμενο AI Act είναι πολύ φιλόδοξο. Η επιτυχία ή αποτυχία του θα επηρεάσει καίρια τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και τους καταναλωτές.
Πέμπτη 26/01/2023

Η ταυτότητά μας στα κοινωνικά δίκτυα δεν ελέγχεται εξαρχής. Θέλουμε να ελέγχεται; Υπάρχει τρόπος να προστατευόμαστε χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά μας; Ένα παλιό αλλά πάντα επίκαιρο debate.
Τρίτη 13/12/2022

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πρωτοποριακής νομοθεσίας της ΕΕ, που θα ρυθμίζει την επιχειρηματική συμπεριφορά των λεγόμενων ψηφιακών gatekeepers.
Σάββατο 22/10/2022

ΟΤΕ και Cosmote καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο που ανέρχεται αθροιστικά στα 9,25 εκατ. ευρώ. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη είδηση. Από την απόφαση της ΑΠΔΧ μαθαίνουμε άγνωστες μέχρι πρότινος πτυχές της κυβερνοεπίθεσης που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 κατά του νο1 παρόχου τηλεφωνίας στην Ελλάδα.
Τρίτη 01/02/2022

Δεκατέσσερις μήνες μετά το συμβάν δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα πορίσματα των δύο Αρχών που είναι αρμόδιες για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Εντωμεταξύ, τα ίχνη των hackers οδηγούν σε χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης.
Παρασκευή 12/11/2021