Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
bet.jpg

Τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο: ρύθμιση με κλείσιμο του ανταγωνισμού

Δώρο στους ισχυρούς του κλάδου φαίνεται να είναι το νομοσχέδιο για την οριστική αδειοδότηση εταιρειών που αντλούν έσοδα από τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, όπως προκύπτει από την διαβούλευσή του, που ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Τι ισχύει σε 15 χώρες της Ευρώπης.

H διαβούλευση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αγορά διαδικτυακών παιγνίων-Τροποποίηση του ν. 4002/2011», ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2018. Ο αριθμός των σχολίων ανήλθε στα 196, επί των 16 άρθρων του νομοσχεδίου. Το νούμερο δεν αντανακλά κάποιο μαζικό ενδιαφέρον των εταιρειών, αλλά τη συμμετοχή μόλις 7 εταιρειών, τριών ενώσεων και περίπου 25 φυσικών προσώπων, που ανάρτησαν τα σχόλιά τους. Αυτό σημαίνει ότι η ρύθμιση της αγοράς απευθύνεται σε λίγους παίκτες. Διαφορετικά 7 εταιρείες ενδιαφέρονται για την αγορά που σύμφωνα με τα στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχων Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) έφθασε σε πονταρίσματα τα 5,28 δισ. ευρώ, παράγοντας 280,601 εκατ. ευρώ ακαθάριστα έσοδα (GGR)

Με δύο λόγια

Μετά από επτά χρόνια λειτουργίας των εταιρειών του διαδικτυακού τζόγου κάτω από τo μεταβατικό πλαίσιο λειτουργίας του νόμου 4002 του 2011 και πολλές άλλες καθυστερήσεις, η κυβέρνηση έφερε τελικά ένα νομοσχέδιο προς διαβούλευση. Και πάλι όμως, το σχέδιο νόμου έχει πολλές ατέλειες, όπως το υφιστάμενο πλαίσιο. Σε αντίθεση με το παλιό ανέλεγκτο – και ανεξέλεγκτο μέχρι το πρόσφατο παρελθόν – καθεστώς που δημιούργησε εκατομμυριούχους κατά τη διάρκεια της κρίσης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη