Σε κίνδυνο η ματριόσκα της οικογένειας Μουζενίδη

Η κατάρρευση της Mouzenidis Travel, ραχοκοκαλιάς του ομώνυμου ομίλου, επηρεάζει λόγω μεγέθους το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Η εταιρεία έχει διορία μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου για να βρει επενδυτή και να έχει έτσι μια πιθανότητα να εξυγιανθεί και να καλύψει μέρος των απαιτήσεων των πιστωτών της.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Δεκαέξι από τις δεκαοκτώ εταιρείες του ομίλου Μουζενίδη.

Η ματριόσκα –πιο γνωστή σαν μπαμπούσκα στην Ελλάδα– αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ρωσίας. Πρόκειται για μια σειρά από ξύλινες κούκλες, συνήθως επτά, ζωγραφισμένες με παραδοσιακές φορεσιές, που τοποθετούνται η μία μέσα στην άλλη. Η «ματριόσκα» του ομίλου Μουζενίδη, που δημιούργησε ο ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Μπόρις Μουζενίδης –που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο λόγω επιπλοκών της ασθένειας Covid-19– αποτελείται από 18 εταιρείες.

Οι επτά βασικές εταιρείες που συνθέτουν τον όμιλο είναι η αεροπορική Ellinair, η εταιρεία διεθνών μεταφορών Cargo Service & Pepresentations MON/PH ΕΠΕ, η GrekoDom Development Ανώνυμη Κατασκευαστική Μεσιτική Εμπορική Εταιρεία, η Μουζενίδης Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, η Mouzenidis Travel Cyprus Ltd, η Grekodom Real Estate Ltd και η Mouzenidis Travel Γραφείο Ταξιδίων, Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ.

Η τελευταία, η Mouzenidis Travel, η οποία αναζητά από το περασμένο καλοκαίρι σανίδα σωτηρίας στον πτωχευτικό νόμο, ήταν η εταιρεία πάνω στην οποία στήθηκε ο όμιλος του ομογενή.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.