Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
ceheatwave5930347.jpg
Ξαποσταίνοντας στον Εθνικό Κήπο, 13/7/2023. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Οι καύσωνες γίνονται κανονικότητα και βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι επείγον θέμα δημόσιας υγείας. Ειδικά στις χώρες της Μεσογείου, που αποτελούν hot spot της κλιματικής αλλαγής.
Ξαποσταίνοντας στον Εθνικό Κήπο, 13/7/2023. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Ίσως θα είχε νόημα να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε και να αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση όχι σαν περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά σαν επείγον ζήτημα δημόσιας υγείας. Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα: Η κλιματική αλλαγή έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή για την υγεία τον 21ο αιώνα. Αυτό είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε όσοι από εμάς δεν είμαστε ειδικοί. Η Κλαούντια Τράιντλ-Χόφμαν, επικεφαλής του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άουγκσμπουργκ, κάνει έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην ανθρώπινη υγεία, στο Κέντρο Helmholtz στο Μόναχο.

Image
1650991285312prof-claudia-traidl-hoffmann-100_v-16x92dl_-6c42aff4e68b43c7868c3240d3ebfa29867457da.jpeg
Η Κλαούντια Τράιντλ-Χόφμαν.

Σε πολλές από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνει ότι ανάμεσα στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην υγεία, πιο επικίνδυνη είναι σίγουρα η υπερβολική ζέστη: «Το χειρότερο για τον οργανισμό όσον αφορά τις επιπτώσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή είναι πραγματικά η ζέστη. Η ζέστη είναι αυτό που μας προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα, αυτό που μας αρρωσταίνει και αυτό που πραγματικά κοστίζει ανθρώπινες ζωές».

Ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, με θερμοκρασίες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη