Οι επενδύσεις στην Ίο μετά το ΣτΕ (και τα νέα πρόστιμα)

Ο όμιλος του επιχειρηματία Μιχαλόπουλου, που κατέχει το 25% της Ίου, αναθεώρησε την πρώτη από τις τρεις στρατηγικές του επενδύσεις, μειώνοντας στο μισό τη δόμηση. Θα το δεχθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας;
Χρόνος ανάγνωσης: 
13
'
Το Erego Beach Club & Restaurant στην Κουμπάρα της Ίου. [erego.gr]

Για τη μικρή κοινωνία της Ίου, η «εισβολή» του επιχειρηματία Άγγελου Μιχαλόπουλου πριν από 20 χρόνια και η επιχειρηματική παρουσία του στο νησί είναι ένα ζήτημα που εξακολουθεί να διχάζει. Είναι αν μη τι άλλο ασυνήθιστο, ένας επιχειρηματίας να προχωρά σε τόσο συστηματικές αγορές γης, ώστε να φτάνει μέσα σε μια δεκαετία να κατέχει περίπου το 25% ενός νησιού (κατά δήλωσή του) ή 26-27.000 στρέμματα.

Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η –λογική και αναμενόμενη– ανησυχία που προκαλεί η ιδιοκτησιακή «επικράτηση» του επιχειρηματία στο νότιο τμήμα του νησιού. Το 2014 ο επιχειρηματίας έλαβε έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κατασκευή ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος (ξενοδοχείο και κατοικίες, συνολικά 249 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας κ.ά. σε έκταση 275 στρεμμάτων) στην περιοχή Κουμπάρας-Διακοφτού. Οι εργασίες ξεκίνησαν και λίγο αργότερα άρχισε να υποβάλλεται πλήθος καταγγελιών για περιβαλλοντικές και πολεοδομικές παραβάσεις. Πολλά ήταν και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν. Το τελευταίο ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες, ύψους 132.000 ευρώ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.