Οι δύο εμβληματικές επενδύσεις-πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση

Δύο από τις μεγάλες επενδύσεις που έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση είναι εκείνη του Ελληνικού και η υλοποίηση του master plan της επένδυσης της Cosco. Και στις δύο περιπτώσεις τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα από μία κακή διαχείριση των επενδυτικών σχεδίων από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Δ.Σ. της Cosco στις 17 Απριλίου 2019. [Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi/Γρ. Τύπου ΝΔ]

Στην περίπτωση της Cosco, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιρρήσεις του «ισχυρού άνδρα» του Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη, του δημάρχου της πόλης Πέτρου Μώραλη και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη. Ο Μαρινάκης ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά έχει δηλώσει πως είναι καταστροφικό να υπάρχουν μονοπώλια στο λιμάνι, κάτι που συμμερίζεται ο εμπορικός κόσμος της πόλης, ενώ ο Δήμος Πειραιά διεκδικεί μία μεγάλη έκταση μέσα στο λιμάνι, που έχει παραχωρηθεί στην Cosco.

Όπως έγραψε το inside story, οι παράγοντες αυτοί ανησυχούν ότι μία εφαρμογή του master plan της Cosco θα είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και τον εκτοπισμό από την αγορά πολλών μικρών μονάδων που υπάρχουν σήμερα στον Πειραιά, είτε στον χώρο των ξενοδοχείων είτε στα μικρά μαγαζιά, οι ιδιοκτήτες των οποίων θεωρούν ότι απειλούνται από τους Κινέζους και το Mall που θέλουν να δημιουργήσουν.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.