Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
cethriasio.jpg
[gaiaose.com]

Νέες σκιές στη σύμβαση παραχώρησης για το Θριάσιο

Δριμεία κριτική για την αλλαγή των όρων σύμβασης παραχώρησης του Θριάσιου Πεδίου άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο δήμαρχος Ασπροπύργου για το τίμημα, για το «κούρεμα» 50% της προκαταβολής, για την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου και για θέματα ανταγωνισμού.
[gaiaose.com]

Νέες αποκαλύψεις έφερε στο φως η συζήτηση στις τρεις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά στην κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Θριασίου Πεδίου.

Η κόντρα, η οποία ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και συνεχίστηκε χθες Τρίτη, όπως όλα δείχνουν θα μεταφερθεί και στην ολομέλεια της Βουλής το επόμενο διάστημα, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, της εταιρείας Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ΑΕ, της ΕΤΒΑ και της Goldair Cargo, για την ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου και άλλες διατάξεις».

Image
spirtzis3.jpg
Ο Χρήστος Σπίρτζης κατά τη συζήτηση της 19.10.2018.

Για τη συγκεκριμένη επένδυση, το inside story με δημοσίευμά του στις 18 Ιουνίου του 2018 είχε φέρει στο φως σειρά εγγράφων που αποδείκνυαν τις αλλαγές βασικών όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού, τις δεσμεύσεις που αναλάμβανε το Ελληνικό Δημόσιο και τη μετακύλιση του ρίσκου στη Γενική Κυβέρνηση (Κρατικός Προϋπολογισμός). Εις απάντηση των αποκαλύψεων είχαμε λάβει τότε, και συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου, εξώδικη διαμαρτυρία από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη.

«Κούρεμα» 50% στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη