Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cemykonos5134050.jpg
Μύκονος. [Νεκταρία Μπαλωματινή/Eurokinissi]

Μύκονος: Τα Ζωνιανά του ελληνικού τουρισμού

Το ακριβότερο νησί των Κυκλάδων καταστρέφεται μέρα με τη μέρα με τη συναίνεση της ελληνικής πολιτείας και του τοπικού δήμου. Και δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος επιστροφής.
Μύκονος. [Νεκταρία Μπαλωματινή/Eurokinissi]

Την περασμένη Τρίτη 7 Μαρτίου, ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός κατέβηκε από τον συρμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι κοντά στη γειτονιά του πατρικού του σπιτιού. Προχώρησε προς το αυτοκίνητό του και την ώρα που επιχειρούσε να το ανοίξει αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έχασε τις αισθήσεις του. Ένας περαστικός είδε τον δράστη – μάλλον ήταν ένας και έφυγε εσπευσμένα, αφού τον κλώτσησε. Ο υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας Κυκλάδων χρειάσθηκε να μείνει οκτώ ημέρες στον «Ευαγγελισμό» με μαυρισμένα μάτια και σπασμένα πλευρά.

Image
whatsapp_image_2023-03-14_at_10.31.58_am.jpeg

Αυτό που του συνέβη είναι απολύτως συμπτωματικό όσων καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο. Όποιος δεν υποτάσσεται στο «σύστημα» παράνομης νομιμοποίησης των αυθαίρετων κτισμάτων δέχεται μπούλινγκ, τρώει ξύλο και αν συνεχίσει κινδυνεύει η ζωή του. Αλλά η ελληνική αστυνομία κοιμάται.

Απόπειρες που έπεσαν στο κενό

Η ιστορία θα ήταν γκροτέσκα, αν δεν ήταν αληθινή: Ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας τηλεφωνεί στον πανίσχυρο πρώην επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, για να διαμαρτυρηθεί ότι έχουν υπερχειλίσει τα περιττώματα από τους βόθρους στην παραλία της Μυκόνου όπου κολυμπάει και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη