Μελισσοβελονισμός: Γιατί κάποιοι θέλουν να τσιμπιούνται από μέλισσες;

Η θεραπεία με δηλητήριο μέλισσας χρησιμοποιείται για μια σειρά παθήσεων, από την τενοντίτιδα έως το έκζεμα. Η Μυρτώ Λεγάκη ερευνά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
4
'
Ιrving Penn, Bee, New York, 1995, printed 2001, Smithsonian American Art Museum, Promised Gift of The Irving Penn Foundation © The Irving Penn Foundation.

Αντιμετωπίζοντας ένα δύσκολο θέμα υγείας τα τελευταία έξι χρόνια και έχοντας εξαντλήσει το δρόμο της κλασικής ιατρικής που αδυνατούσε να προσφέρει απαντήσεις ή λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα, στράφηκα στην ολιστική ιατρική και σε πιο φυσικούς τρόπους θεραπείας. Έτσι έχω δοκιμάσει από βιοσυντονισμό, ομοιοπαθητική, αγιουρβέδα, βεντούζες, βοτανοθεραπεία και κρανιοϊερή θεραπεία έως νηστεία, εξειδικευμένες διατροφές και υπνωτισμό.

Κάποιες θεραπείες είχαν αποτέλεσμα, κάποιες όχι, αλλά μέσω της διαδικασίας έχω πλέον καταλήξει σε ένα σύστημα υποστήριξης που λειτουργεί καλά, χωρίς χημικά φάρμακα, και λαμβάνει υπόψιν ολόκληρο τον οργανισμό ως σύστημα, όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο του σώματος που νοσεί.

Μεταξύ άλλων κάνω πολύ τακτικά βελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινεζικής Ιατρικής. Ενώ η πρώτη μου εμπειρία ήταν σχεδόν ανυπόφορη, διότι η ακινησία που επιβάλλει για περίπου 20 λεπτά μου προκάλεσε κλειστοφοβία, τώρα πια η εξαιρετικά χαλαρωτική και ευεργετική θεραπεία μού είναι σχεδόν απαραίτητη. Εκεί, προκειμένου να αντιμετωπίσω μια τενοντίτιδα στο γόνατο που με ταλαιπωρούσε για έξι μήνες, μου πρότειναν να δοκιμάσω το μελισσοβελονισμό που ενδείκνυται για πόνους στις αρθρώσεις.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.