Ματαίωσε η κυβέρνηση το σχέδιο Τσίπρα-Πολάκη για πώληση του Ερρίκος Ντυνάν στο Ωνάσειο

Λεπτομέρειες για το περίεργο σχέδιο που τελικά δεν ευοδώθηκε δόθηκαν στη Βουλή.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (2010). [Κώστας Κατωμέρης/Eurokinissi]

Τέλος έβαλε η κυβέρνηση στο σχέδιο Τσίπρα-Πολάκη να μεταβιβαστεί το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς (ανήκει στην θυγατρική της Ημιθέα) στο Ίδρυμα Ωνάση και μετέπειτα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Το σχέδιο, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, είχε συμφωνηθεί από τα τρία μέρη, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

«Ο διαγωνισμός είναι ιδιωτικός· η κυβέρνησή σας δεν έπρεπε να αναμειχθεί»

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με ερώτησή του στη Βουλή την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2019, ζήτησε να μάθει από την κυβέρνηση εάν το σχέδιο θα υλοποιηθεί. Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε ότι «ο διαγωνισμός για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν είναι ένας ιδιωτικός διαγωνισμός και επομένως, η κυβέρνησή σας δεν έπρεπε να αναμειχθεί, γιατί η δουλειά κάθε κυβέρνησης είναι να μην παρεμβαίνει σε ιδιωτικούς διαγωνισμούς. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι να δημιουργεί ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον και να ευδοκιμούν επενδύσεις. Και λέω ότι αναμειχθήκατε, διότι είναι γνωστές στην αγορά οι πιέσεις που άσκησε η κυβέρνησή σας σε επενδυτικά σχήματα του εξωτερικού, προκειμένου να αποσύρουν τις προσφορές τους και να μείνει μόνο η δεσμευτική προσφορά από την πλευρά του Ωνασείου».

Και συνέχισε λέγοντας «Με άλλα λόγια, στείλατε το μήνυμα στις αγορές “μην τολμήσετε και έρθετε να επενδύσετε στη χώρα”. Το δημόσιο έκανε μια ωμή παρέμβαση σε μια διαδικασία που αφορά τον ιδιωτικό τομέα και προέβη σε εξαναγκασμό. Αντιμετωπίσατε το ζήτημα με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.