Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
ceelfe.jpg
Το εργοστάσιο της ELFE στη Νέα Καρβάλη.

Ο Λαυρεντιάδης της ΔΕΠΑ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η διερεύνηση της λεηλασίας της ΔΕΠΑ τα τελευταία χρόνια από εταιρείες που συνδέονται με τον όμιλο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, γίνεται με πολύ αργό ρυθμό, προκαλώντας προβληματισμό σε στελέχη της εταιρείας.
Το εργοστάσιο της ELFE στη Νέα Καρβάλη.

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2018 η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ) στέλνει στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μία επιστολή, με την οποία παρέχει πρόσθετο υλικό στην 4η ειδική ανακρίτρια που έχει αναλάβει να εξετάσει την από 19 Δεκεμβρίου του 2017 μηνυτήρια αναφορά της. Στην επιστολή φαίνεται ότι προηγουμένως η ΔΕΠΑ έχει αποστείλει 12 επιστολές στην ίδια αρχή.

Image
depa.jpg
Οι μέτοχοι του ομίλου ΔΕΠΑ και οι συμμετοχές του |Πηγή: ΔΕΠΑ Α.Ε.
12 επιστολές έχει στείλει η ΔΕΠΑ στην Αρχή Kαταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Στις 30 Ιουλίου 2018 έχει ασκηθεί δίωξη κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και συνεργατών του για κακουργηματική απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό της διάπραξη κακουργηματικής απάτης σε βάρος του δημοσίου για την υπόθεση της βιομηχανίας λιπασμάτων (ELFE). Στις 30 Ιουλίου 2018 η δικογραφία διαβιβάζεται για κύρια ανάκριση. O όμιλος, σύμφωνα με το νομικό τμήμα της ΔΕΠΑ, δημιούργησε μια σειρά εταιρειών «προπετασμάτων» (παραβάν) με τα εξωτικά ονόματα ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ AEBE, PFIC LTD, CENTROFARO SERVICES LTD, BFS ΑΕΒΕ και REVERA HOLDINGS LTD. Η τελευταία συνέστησε υποκατάστημα στην Ελλάδα το 2014

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη