Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
20'
Κείμενο:
cevouli.jpg

Τα κόμματα συνεχίζουν να παραβιάζουν ανενόχλητα τον νόμο

Το inside story και το Vouliwatch επεξεργάστηκαν τις εκθέσεις της Επιτροπής Ελέγχου για τα οικονομικά των κομμάτων των ετών 2016 και 2017. Τα στοιχεία δείχνουν πως τα κόμματα παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία για τη χρηματοδότησή τους, ενώ η Επιτροπή Ελέγχου τα δικαιολογεί και δεν τους επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις.

Τους τελευταίους μήνες, το inside story έχει δημοσιεύσει μία σειρά ρεπορτάζ που παρουσιάζουν την αδιαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και την ατιμωρησία τους από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Σήμερα επανερχόμαστε με ένα νέο ρεπορτάζ, από το οποίο προκύπτει ότι τα κόμματα συνεχίζουν να παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία για τη χρηματοδότησή τους, την ώρα που η Επιτροπή Ελέγχου επιλέγει να μην επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις, προβάλλοντας κάθε φορά διάφορες δικαιολογίες. Παρά τις μεγάλες αλλαγές που έφερε ο νομοθέτης το 2014, οι πρακτικές κομμάτων και επιτροπής φαίνεται πως αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης ενός πλαισίου παρανομίας και ατιμωρησίας στον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα και οι συνασπισμοί διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

Με δύο λόγια

Σε αυτό το κείμενο παρουσιάζουμε σε συνεργασία με το Vouliwatch τις εκθέσεις της Επιτροπής Ελέγχου με τα αποτελέσματα του ελέγχου των βιβλίων των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων για τα έτη χρήσης 2016 και 2017. Σύμφωνα με αυτές, τα κόμματα συνεχίζουν να παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία για τη χρηματοδότησή τους, με την Επιτροπή Ελέγχου να συνεχίζει να ανέχεται τις παράνομες πρακτικές, μην επιβάλλοντας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη