Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cekammenosanel.jpg
[Panayiotis Tzamaros/NurPhoto]

To αόρατο έργο του επιμορφωτικού ιδρύματος των ΑΝΕΛ

Την περίοδο 2015-2017 οι ΑΝΕΛ έλαβαν κρατική χρηματοδότηση 411.897 ευρώ για επιμορφωτικούς σκοπούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία». Ωστόσο, το ίδρυμα δεν φαίνεται να παράγει έργο ανάλογο των χρημάτων που λαμβάνει.
[Panayiotis Tzamaros/NurPhoto]

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δημοσιεύσαμε δύο εκτενή ρεπορτάζ, στα οποία παρουσιάσαμε τις ελλείψεις στα πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου και την παράβαση από την πλευρά των κομμάτων της νομοθεσίας που διέπει τη χρηματοδότησή τους.

Συνεχίζοντας την έρευνα για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των κομμάτων γύρω από τη χρηματοδότησή τους με δημόσιο χρήμα, αποφασίσαμε να ψάξουμε το έργο του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία». Πρόκειται για το επιστημονικό ίδρυμα του κυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012, ακολουθώντας το παράδειγμα επιμορφωτικών ιδρυμάτων άλλων πολιτικών κομμάτων, όπως το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς» του ΣΥΡΙΖΑ, το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» της ΝΔ, το ΙΣΤΑΜΕ («Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου») του ΠΑΣΟΚ και το «Επιμορφωτικό Κέντρο Χαρίλαος Φλωράκης» του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, το έργο του ΙΓΜΕΑ είναι αρκετά περιορισμένο και δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο ύψος της χρηματοδότησης που έλαβαν οι ΑΝΕΛ για επιμορφωτικούς σκοπούς, που την τριετία 2015-2017 ανήλθε σε 411.897 ευρώ.

Εδώ θα πρέπει

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη