Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Tags:
Guest Editor:
cold2.jpg

Το κοινό κρύωμα

Είναι η ασθένεια με τη μεγαλύτερη συχνότητα στους ανθρώπους. Ποια είναι τα συμπτώματα, οι διαφορές με τη γρίπη, πώς να το αποφύγουμε, πώς να το αντιμετωπίσουμε και ποιος ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής.

Το κοινό κρυολόγημα είναι μια μόλυνση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από τη μύτη, τον ρινοφάρυγγα και τον λάρυγγα. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. Όμως αυτοί οι οποίοι απαντώνται με μεγαλύτερη συχνότητα είναι οι ρινοϊοί.

Με δυο λόγια

Το κοινό κρυολόγημα εμφανίζεται πολύ συχνά και ο μέσος όρος των ενηλίκων αρρωσταίνει 2-4 φορές το έτος. Δεν υπάρχει θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, αλλά μόνο των συμπτωμάτων του. Παρόλο που κάποια συμπληρώματα χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία του ή προληπτικά, οι έως τώρα έρευνες δεν φαίνεται να δικαιολογούν τη δημοφιλία τους. Για την πρόληψη του κρυολογήματος: πλένετε τα χέρια σας επαρκώς, απολυμαίνετε τις επιφάνειες με τις οποίες έρχεστε τακτικά σε επαφή, μην ακουμπάτε το πρόσωπο σας με τα χέρια, χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλα, αποφεύγετε όσους είναι κρυωμένοι και λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σας σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Γιατί είμαι κρυωμένος;

Image
bacteria.jpg

Αν είστε κρυωμένος σημαίνει ότι ο ιός έχει εισέλθει στο σώμα σας. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να συμβεί:

  1. Να εισέλθει ο ιός στο σώμα από τον αέρα (αερογενώς). Άνθρωποι που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη