Το κοινό κρύωμα

Είναι η ασθένεια με τη μεγαλύτερη συχνότητα στους ανθρώπους. Ποια είναι τα συμπτώματα, οι διαφορές με τη γρίπη, πώς να το αποφύγουμε, πώς να το αντιμετωπίσουμε και ποιος ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'

Το κοινό κρυολόγημα είναι μια μόλυνση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από τη μύτη, τον ρινοφάρυγγα και τον λάρυγγα. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. Όμως αυτοί οι οποίοι απαντώνται με μεγαλύτερη συχνότητα είναι οι ρινοϊοί.

Με δυο λόγια

Το κοινό κρυολόγημα εμφανίζεται πολύ συχνά και ο μέσος όρος των ενηλίκων αρρωσταίνει 2-4 φορές το έτος. Δεν υπάρχει θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, αλλά μόνο των συμπτωμάτων του. Παρόλο που κάποια συμπληρώματα χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία του ή προληπτικά, οι έως τώρα έρευνες δεν φαίνεται να δικαιολογούν τη δημοφιλία τους. Για την πρόληψη του κρυολογήματος: πλένετε τα χέρια σας επαρκώς, απολυμαίνετε τις επιφάνειες με τις οποίες έρχεστε τακτικά σε επαφή, μην ακουμπάτε το πρόσωπο σας με τα χέρια, χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλα, αποφεύγετε όσους είναι κρυωμένοι και λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σας σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Γιατί είμαι κρυωμένος;

Αν είστε κρυωμένος σημαίνει ότι ο ιός έχει εισέλθει στο σώμα σας. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να συμβεί:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.