Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cedepacollage.jpg

O Kιτσάκος «έδωσε» Μέγαρο Μαξίμου, υπουργούς και προηγούμενη ηγεσία για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE

Στην τετράωρη «εξομολόγηση» που έκανε χθες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, για τα χρέη που φορτώθηκε η ΔΕΠΑ από μία εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προσπάθησε να διαχύσει την ευθύνη στους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης και στην προηγούμενη ηγεσία, πολιτική και εταιρική.

«Τα χρέη τα ξέρανε άπαντες. Τα οφειλόμενα στη ΔΕΠΑ πήγαιναν κάθε εβδομάδα στο υπουργείο Ενέργειας (σ.σ. με υπουργούς πρώτα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στη συνέχεια τον Πάνο Σκουρλέτη επί των ημερών του οποίου διορίστηκε ο Κιτσάκος και μετά τον Γιώργο Σταθάκη) και μία φορά τον μήνα στο ΤΑΙΠΕΔ», είπε χθες το μεσημέρι σε συνομιλία με δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, που κατηγορείται από την εισαγγελία για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την εκτόξευση των χρεών της ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) στη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου. Ο κ. Κιτσάκος δεν έχει ξαναμιλήσει για το θέμα, για το οποίο έχει ασκηθεί δίωξη από τις αρχές του μήνα, και είναι μάλλον ασυνήθιστο για κάποιον που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση να καλεί ο ίδιος τους δημοσιογράφους και να τους μιλάει για τέσσερις ολόκληρες ώρες για πράγματα για τα οποία απέφευγε να μιλήσει, όσο ήταν στο τιμόνι της ΔΕΠΑ.

Στην εισαγωγή του, πριν αρχίσουν τις ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι, ο κ. Κιτσάκος έδωσε τη δική του εκδοχή της ιστορίας, στην οποία περιέγραψε το ιστορικό των πολιτικών ευθυνών από το 2008 μέχρι σήμερα, στον σχηματισμό του χρέους των

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη