Ο Τούρκος επενδυτής που θέλει να σώσει την «Καλλιμάνης»

Η κατάρρευση της αχαϊκής βιομηχανίας κατεψυγμένων ιχθυρών Καλλιμάνης και ο ρόλος της ως Δούρειου Ίππου για τον Τούρκο Ονέν της Dardanel, που εκτός απροόπτου θα αποκτήσει παραγωγική μονάδα ιχθυρών στην Ελλάδα, δηλαδή στην ΕΕ. Οι διαπραγματεύσεις που κοντεύουν τα δύο έτη και το deal διάσωσης που βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Παναγιώτης, Βασιλική και Ντίνα Καλλιμάνη.

Το καλοκαίρι συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η τουρκική, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εταιρεία Dardanel Onentas Gida Sanayi AS, εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη χειμαζόμενη ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων ιχθυρών Καλλιμάνης.

Δύο χρόνια μετά, το deal διάσωσης της αχαϊκής βιομηχανίας δεν έχει κλείσει, αλλά βρίσκεται στην τελική ευθεία, όπως υποστηρίζουν μιλώντας στο inside story τραπεζικές πηγές. Που σημαίνει, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, ότι τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή οι πιστώτριες τράπεζες της Καλλιμάνης, η τουρκική Dardanel συμφερόντων της οικογένειας Ονέν –που έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής από τις τράπεζες– και η οικογένεια Καλλιμάνη, βασικός μέτοχος της βιομηχανίας κατεψυγμένων ιχθυρών, έχουν συμφωνήσει στους όρους της διάσωσης, η συμφωνία για την οποία θα περάσει από το Πρωτοδικείο, όπως προβλέπεται, προς επικύρωση.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.