Να ανοίγουν ή να μην ανοίγουν Κυριακές τα καταστήματα;

Η απόφαση της Jumbo του Απόστολου Βακάκη να ενεργοποιήσει το δικαίωμα για λειτουργία και τις Κυριακές, το πράσινο φως του Άδωνι Γεωργιάδη στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, οι καθυστερημένες αντιδράσεις και η «ταμπακιέρα».
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
[Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi]

Ο κύβος ερρίφθη. Πλέον οι απανταχού καταναλωτές που ζουν ή επισκέπτονται την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν shopping therapy στα φυσικά καταστήματα ακόμη και 365 ημέρες τον χρόνο. Μπορεί ο νομοθέτης να είχε δώσει από το 2017 το δικαίωμα σε όλες τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες ή μεγάλες, που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, να ανοίγουν ακόμη και όλες τις Κυριακές τον χρόνο (άρθρο 50 του νόμου 4472/2017 με το οποίο ήρθησαν οι περιορισμοί που έθετε ο νόμος 4177/2013), το μέτρο όμως επί της ουσίας και κυρίως από τους μεγάλους λιανεμπορικούς ομίλους έμενε στον «πάγο» – πέραν των οκτώ Κυριακών ανά έτος που παραδοσιακά τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά.

Όχι πια. Το «γάντι» –από τους μεγάλους, γιατί αρκετοί μικροί και μεσαίοι λειτουργούν τις Κυριακές– σήκωσε πριν από λίγες ημέρες η αλυσίδα Jumbo του Απόστολου Βακάκη. Τι έκανε; Ενεργοποίησε τη δυνατότητα που της δίνει η νομοθεσία και αποφάσισε να λειτουργεί, σε πρώτη φάση, τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές του έτους. Γιατί όμως τώρα; Διότι όπως υποστηρίζουν πηγές κοντά στον Απόστολο Βακάκη «το κλίμα και οι συνθήκες στην αγορά έχουν βελτιωθεί και ευνοούν μια τέτοια κίνηση».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.