Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
ceukraine242000_323t8er.jpg
Πυροσβέστες σβήνουν πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο μετά από βομβαρδισμό, στην πόλη Chuguiv της ανατολικής Ουκρανίας, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. [Aris Messinis/AFP]

Το inside story για την Ουκρανία

Τα άρθρα που έχουν γραφτεί από το 2016 μέχρι σήμερα στο inside story για την Ουκρανία φωτίζουν όλες τις πτυχές του προβλήματος με τη Ρωσία, που κλιμακώνεται με τον χειρότερο τρόπο αυτές τις ημέρες.
Πυροσβέστες σβήνουν πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο μετά από βομβαρδισμό, στην πόλη Chuguiv της ανατολικής Ουκρανίας, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. [Aris Messinis/AFP]

Από το 2016, η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και τα παρακλάδια της απασχολούν σταθερά τους συντάκτες του inside story. Οι δεκάδες σε βάθος έρευνες και αναλύσεις είναι πολύτιμη πηγή γνώσης για όποιον θέλει να κατανοήσει τον πόλεμο που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στη χώρα και δίνουν το απαραίτητο πλαίσιο για να αναδειχθούν οι κρίσιμες λεπτομέρειες.

Η πρώτη θεματική με την οποίαν ασχοληθήκαμε ήταν η ρωσική προπαγάνδα στο διαδίκτυο, που δεν θα άφηνε βέβαια απ' έξω την Ουκρανία.

Ρωσικός κυβερνοπόλεμος

Την αρχή έκανε η Κατερίνα Οικονομάκου, με το άρθρο της «Ο ασφυκτικός έλεγχος του Κρεμλίνου στο Διαδίκτυο». Παραθέτουμε ενδεικτικά: «Στις 13 Μαρτίου του 2014, πέντε ημέρες πριν από την προσάρτηση της Κριμαίας, η Roskomnadzor (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τον Έλεγχο στη Σφαίρα των Τηλεπικοινωνιών, της Ψηφιακής Τεχνολογίας και του συνόλου των ΜΜΕ) παίρνει εισαγγελική εντολή να μπλοκάρει τρία ανεξάρτητα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση [...] Το πρόσχημα που επικαλέστηκαν ήταν πως όλοι προέτρεπαν τους πολίτες σε παράνομες συγκεντρώσεις που απειλούν την τάξη».

Image
033_2725319.jpg
[NATALIA SELIVERSTOVA / RIA NOVOSTI]

Η έρευνα συνεχίστηκε με το δεύτερο άρθρο της σειράς, «Τα ρωσικά τρολς και η πόρνη των μίντια». Και εδώ, η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη