Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
boxer.jpg

Η δεύτερη ευκαιρία διάσωσης της Boxer-Φειδάς

Η άνοδος και η πτώση της είναι παράλληλες με την εν γένει πορεία του ελληνικού παπουτσιού.

Η New Balance, μια υπεραιωνόβια αμερικανική εταιρεία υποδημάτων, ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι άνοιξε νέο εργοστάσιο αθλητικών παπουτσιών στο Mεθούεν της Μασαχουσέτης. Η επένδυση στο εργοστάσιο των σχεδόν 2 στρεμμάτων έφτασε τα $20 εκατ. και η παραγωγή ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Για την New Balance, που το 1972, που όταν την απέκτησε ο Ελληνοαμερικανός Τζιμ Ντέιβις, απασχολούσε μόνο έξι άτομα και παρήγαγε καθημερινά μόλις 30 ζευγάρια παπούτσια, η ενίσχυση της παραγωγής της στις ΗΠΑ αποτελεί την απάντηση στα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης.

Αν και πολλοί πολυεθνικοί κολοσσοί αγωνίζονται να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με παραγωγούς στο εξωτερικό και δη με τους παραγωγούς της Ασίας, που για μια ακόμη φορά αυτή τη στιγμή προκαλεί αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, η New Balance των πωλήσεων της τάξης των $4,4 δισ. (η προσωπική περιουσία του 78χρονου Ντέιβις αποτιμάται στα $6,9 δισ.) διπλασιάζει την παραγωγική της παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να έχει τον έλεγχο της μοίρας της, όπως εξηγεί ο CEO της, Τζο Πρέστον.

Μια βιομηχανία που χάθηκε

Η μοίρα της εγχώριας υποδηματοποιίας είχε ακριβώς την αντίθετη πορεία από αυτή που διέγραψε η New Balance. Αυτό οφείλεται σε δύο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη