Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κείμενο:
ce35pigadia4341521.jpg
Το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, Ιανουάριος 2018. [Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi]

Χιονοδρομικό κέντρο Νάουσας: Διαγωνισμός για έναν

Δύσκολα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η συμμετοχή μίας και μόνο εταιρείας στη δημοπρασία για τα 3-5 Πηγάδια αποτελεί συνθήκη «πραγματικού και ελεύθερου ανταγωνισμού», ειδικά όταν ο δήμαρχος δήλωνε πως «έχουμε δεχτεί πάρα πολλές προτάσεις».
Το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, Ιανουάριος 2018. [Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi]

Στις 9 Νοεμβρίου 2021 σε μια καφετέρια της Νάουσας, παρουσία τοπικών μέσων ενημέρωσης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δύο στελέχη της εταιρείας Ippias Group, η οποία έχει ως κύρια δραστηριότητα τη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων σε Ελλάδα και αλλού –με ναυαρχίδα το Sheraton στον Παναμά– παρουσίασαν ένα επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και του ξενοδοχείου που περιλαμβάνεται στην ίδια έκταση.

«Το business plan στηρίχθηκε σε μια προοπτική ανάπτυξης του χιονοδρομικού και του ξενοδοχείου για 12μηνη λειτουργία και όχι μόνο για την περίοδο που υπάρχει χιόνι», είπε ο Βασίλης Τσαλτακίδης, επικεφαλής της Ippias Group στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου, ο οποίος πέρα από την Ελλάδα έχει παρουσία σε ΗΠΑ, Παναμά, Ρωσία, Κύπρο και Γερμανία, ήταν για το 2019 $78 εκατ. και οι συνολικές επενδύσεις άγγιξαν τα $62 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει παρουσία από το 2016 και οι επενδύσεις της ανέρχονται στα €28 εκατ., σύμφωνα με την παρουσίαση. Το ύψος της σχεδιαζόμενης επένδυσης στη Νάουσα θα ήταν €5,79 εκατ., με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τρία χρόνια. «Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η απόσβεση της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη