Γιατί έσπασε το τακούνι της Καλογήρου

Λευκός ιππότης φαίνεται πως βρέθηκε τελικά στο πρόσωπο των επιχειρηματιών Σάμι Φάις, γνωστού από την Elmec Sports και τη χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου, και Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Μόνο που ο χρόνος τελειώνει και η 12η βραδινή πλησιάζει.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Το salon store, όπως το αποκάλεσε η γαλλική Vogue, στην πλατεία Κολωνακίου.

Η εμπορική και οικονομική κατασκοπεία από υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, όπως υποστηρίζουν πηγές κοντά στη διοίκησή της; Η οικονομική κρίση και η μείωση της κατανάλωσης; Το τράβηγμα της πρίζας από τις τράπεζες; Ή οι άστοχες επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Λεμονή και η πολυέξοδη ζωή της; Όποια κι αν είναι η αιτία, ένα ή ο συνδυασμός όλων των προηγούμενων, το σίγουρο είναι πως ένα από τα πλέον εμβληματικά brand στο χώρο της ελληνικής υποδηματοποιίας, παραπαίει.
Τώρα ετοιμάζεται να “φορέσει” και τα παπούτσια της Καλογήρου. Γιατί; Γιατί όπως λέει ο ίδιος στο inside story, «η Φ. & Κ. Λεμονής είναι βιώσιμη και έχει προοπτική».

UPDATE!

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας Λεμονής, οι μέτοχοι της τελευταίας και οι νέοι επενδυτές υπέγραψαν προσύμφωνο με το οποίο η εταιρεία Λεμονής-καταστήματα Καλογήρου περνάει στον έλεγχο του ομίλου εταιρειών του Σάμι Φάις και στα Αττικά πολυκαταστήματα.

Πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση ανέφεραν στο inside story ότι η οικογένεια Λεμονή θα διατηρήσει ποσοστό 15% στην εταιρεία, ο όμιλος εταιρειών του Σάμι Φάις θα αποκτήσει ποσοστό κοντά στο 70% και τα Αττικά Πολυκαταστήματα 15%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νέοι επενδυτές θα βάλουν 12 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.