Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
cover-kalogirou.jpg
Το salon store, όπως το αποκάλεσε η γαλλική Vogue, στην πλατεία Κολωνακίου.

Γιατί έσπασε το τακούνι της Καλογήρου

Λευκός ιππότης φαίνεται πως βρέθηκε τελικά στο πρόσωπο των επιχειρηματιών Σάμι Φάις, γνωστού από την Elmec Sports και τη χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου, και Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Μόνο που ο χρόνος τελειώνει και η 12η βραδινή πλησιάζει.
Το salon store, όπως το αποκάλεσε η γαλλική Vogue, στην πλατεία Κολωνακίου.

Η εμπορική και οικονομική κατασκοπεία από υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, όπως υποστηρίζουν πηγές κοντά στη διοίκησή της; Η οικονομική κρίση και η μείωση της κατανάλωσης; Το τράβηγμα της πρίζας από τις τράπεζες; Ή οι άστοχες επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Λεμονή και η πολυέξοδη ζωή της; Όποια κι αν είναι η αιτία, ένα ή ο συνδυασμός όλων των προηγούμενων, το σίγουρο είναι πως ένα από τα πλέον εμβληματικά brand στο χώρο της ελληνικής υποδηματοποιίας, παραπαίει.
Τώρα ετοιμάζεται να “φορέσει” και τα παπούτσια της Καλογήρου. Γιατί; Γιατί όπως λέει ο ίδιος στο inside story, «η Φ. & Κ. Λεμονής είναι βιώσιμη και έχει προοπτική».

UPDATE!

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας Λεμονής, οι μέτοχοι της τελευταίας και οι νέοι επενδυτές υπέγραψαν προσύμφωνο με το οποίο η εταιρεία Λεμονής-καταστήματα Καλογήρου περνάει στον έλεγχο του ομίλου εταιρειών του Σάμι Φάις και στα Αττικά πολυκαταστήματα.

Πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση ανέφεραν στο inside story ότι η οικογένεια Λεμονή θα διατηρήσει ποσοστό 15% στην εταιρεία, ο όμιλος εταιρειών του Σάμι Φάις θα αποκτήσει ποσοστό κοντά στο 70% και τα Αττικά Πολυκαταστήματα 15%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νέοι επενδυτές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη