Εξαντλούνται τα αποθέματα φέτας

Είδος προς εξαφάνιση η φέτα, με τις τιμές παραγωγού να καταγράφουν τους τελευταίους μήνες ρεκόρ. Τι λένε στο inside story παραγωγοί και στελέχη τυροκομικών επιχειρήσεων, βιομηχανιών και σούπερ μάρκετ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Η φέτα παρασκευάζεται από τουλάχιστον 70% πρόβειο γάλα και έως 30% κατσικίσιο. [Γιώργος Ευσταθίου/Eurokinissi]

Είδος προς εξαφάνιση είναι η φέτα και το αιγοπρόβειο γάλα, με τις τιμές παραγωγού να καταγράφουν τους τελευταίους μήνες ρεκόρ και τις τιμές λιανικής και χονδρικής να ακολουθούν κατά πόδας.

Όπως λέει μιλώντας στο inside story η Μαίρη Χατζάκου, πρόεδρος και βασική μέτοχος της ΜΕΒΓΑΛ, που ίδρυσε ο πατέρας της Κωνσταντίνος Χατζάκος το 1950, τα αποθέματα φέτας των γαλακτοβιομηχανιών εξαντλούνται. «Δυστυχώς είμαστε με το σταγονόμετρο» αναφέρει η επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας.

Αντίστοιχη εικόνα μας μεταφέρουν και οι Μιχάλης και Δημήτρης Σαράντης, ιδιοκτήτες του τρικαλινού ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, που επιβεβαιώνουν ότι τα αποθέματα έχουν μειωθεί δραματικά – όπως δηλώνουν είναι «τσίμα τσίμα». Στέλεχος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας με σημαντικό εκτόπισμα στον κλάδο των τυροκομικών κυρίως στο εξωτερικό, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εκτιμά ότι οι τιμές, όχι μόνο του παραγωγού, που έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες περίπου κατά 30%, σκαρφαλώνοντας ακόμα και στα 1,30 ευρώ το λίτρο, αλλά και της λιανικής, θα αυξηθούν κι άλλο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.