Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cesophieintveld.jpg
Η Σόφι ιντ' Βελντ.

'Τ Βελντ: «Europol και Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασχοληθούν με το Predator στην Ελλάδα»

Η Σόφι ιν 'τ Βελντ, ευρωβουλευτής που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε θέματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων και εισηγήτρια της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής για τα λογισμικά κατασκοπίας, μιλά στην Ελίζα Τριανταφύλλου για τις ελληνικές παρακολουθήσεις.
Η Σόφι ιντ' Βελντ.

Για την ελληνική κυβέρνηση, η χρήση λογισμικού κατασκοπίας κατά ενός έλληνα δημοσιογράφου και ενός έλληνα πολιτικού είναι διεθνές πρόβλημα, που χρειάζεται διεθνή λύση. Αυτά ανέφερε την περασμένη Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επιχειρώντας εμμέσως πλην σαφώς να σχετικοποιήσει την υπόθεση του Predator στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση spyware για παράνομη παρακολούθηση είναι οριακά κάτι αναπόφευκτο και ουσιαστικά μία φυσική εξέλιξη της τεχνολογικής προόδου – ακόμη και αν η εταιρεία που εμπορεύεται το συγκεκριμένο λογισμικό έχει γραφεία και λειτουργεί επί της ουσίας ανενόχλητη λίγα χιλιόμετρα από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται –σύμφωνα με διαρροές– να κινήθηκαν και οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης (Πιερρακάκης, Γεραπετρίτης) που συμμετείχαν στην απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε εσπευσμένα την Παρασκευή 29 Ιουλίου (μία ημέρα προτού να κλείσει η Βουλή για καλοκαίρι) μετά από έκκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα.

Τη σκυτάλη πήρε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, λέγοντας ότι στο στόχαστρο κυβερνοεπιθέσεων

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη