Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
untitled-1_3.jpg
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή.

Brain-gain στην πράξη: Σημαντική επένδυση σε hub τεχνητής νοημοσύνης του Δημόκριτου

Μόλις ανακοινώθηκε μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ σε δημόσιο ερευνητικό φορέα στην Ελλάδα. Η EY (πρώην Εrnst&Young) συμφώνησε με τους ιθύνοντες του Δημόκριτου για τη δημιουργία ενός κέντρου αριστείας με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη προηγμένων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή.

«Η συμφωνία αυτή με ενθουσιάζει και με συγκινεί» ήταν το πρώτο που μας είπε ο Γιώργος Νούνεσης, διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του Δημόκριτου. «Αυτό που πέτυχε η επιστημονική ομάδα, αλλά και οι νομικοί που εργάστηκαν σκληρά για να ολοκληρωθεί αυτή η σύμβαση, είναι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο λόγω του ποσού της επένδυσης, αλλά γιατί κατέληξαν σε αποτελέσματα που για τα δεδομένα του Δημόκριτου είναι μνημειώδη».

Η συμφωνία προβλέπει ότι η ΕΥ (πρώην Ernst & Young) Global θα επενδύσει 5 εκατ. ευρώ για την πρώτη τριετία λειτουργίας ενός Κέντρου Αριστείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ – Artificial Intelligence Center of Excellence). Το Κέντρο θα ασχολείται με την πρωτογενή έρευνα στον τομέα της ευφυούς ανάλυσης εγγράφων (document intelligence). Με αυτό τον τρόπο, η χώρα μας θα αποκτήσει έναν διεθνή και αναγνωρισμένο ρόλο σε πατέντες και δημοσιεύσεις σχετικά με την ΑΙ, οι οποίες θα παράγονται πλέον σε καταιγιστικούς ρυθμούς στο νέο κέντρο αριστείας. Το research hub θα δημιουργηθεί και θα παραμείνει τμήμα του Δημόκριτου.

Image
nounesis.jpg

Βρεθήκαμε στο γραφείο του κ. Νούνεση λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» δεν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη