Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
elon.jpg
[The red Dress]

Ίλον Μασκ: O δισεκατομμυριούχος που θέλει να αποικίσει τον Άρη

Στα 17 του έφυγε από τη Νότιο Αφρική για τον Καναδά με λίγα δολάρια στην τσέπη. Στα 28, με το πρώτο του startup έγινε πλούσιος και στα 37 έγινε το πρότυπο για τις ταινίες Iron Man. Mετά το PayPal και την Tesla Motors, ο Elon Musk έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση του διαστήματος.
[The red Dress]

Την 1η Σεπτεμβρίου άλλος ένας πύραυλος Falcon 9 ήταν έτοιμος να εκτοξευτεί από το ακρωτήριο Κανάβεραλ και ο ιδρυτής της SpaceX, Ίλον Μασκ, έτοιμος να πανηγυρίσει μια ακόμη επιτυχία στην πορεία για την κατάκτηση του διαστήματος. Η εκκωφαντική έκρηξη τον άφησε απογοητευμένο. Για λίγο. «Όταν θεωρώ κάτι σημαντικό, το κάνω, ακόμη κι αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου» υποδεικνύει ένα από τα αποφθέγματα του. Ο Mασκ όμως δεν αρκείται σε αποφθέγματα. Τα κάνει πράξη. Πριν κλείσει μήνας από το ατύχημα, ταξίδεψε μέχρι τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικό, ανέβηκε στην σκηνή του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροναυτικής (IAC) και μίλησε για το σχέδιό του.

Ο τίτλος της παρουσίασης του εκκεντρικού entrepreneur είχε τίτλο «Κάνοντας το ανθρώπινο γένος πολυ-πλανητικό». Ένα πολυαναμενόμενο βίντεο αποκάλυπτε το «Διαπλανητικό Σύστημα Μεταφοράς» της SpaceX. Ο νέος πύραυλος BFR (Big Falcon Rocket, ή κατ’ άλλους Big Fucking Rocket) και το διαστημικό σκάφος BFS (Big Fucking Spaceship) σκόρπισαν ρίγη ενθουσιασμού σε όσους φαντασιώνονται ότι μπορούμε να ζήσουμε σε άλλους πλανήτες. Κάτι που σύμφωνα με τον Μασκ, αποτελεί μονόδρομο. «Είτε θα αποφασίσουμε ότι θα μείνουμε στη Γη περιμένοντας ένα μοιραίο καταστροφικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη