Τα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Ο εκτοπισμός χιλιάδων παιδιών στη Ρωσία, τα βασανιστήρια στις κατεχόμενες περιοχές, τα σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον γυναικών, αντρών και παιδιών μοιάζουν να είναι μέρος μιας πολεμικής στρατηγικής.
Χρόνος ανάγνωσης: 
13
'
Παιδικά παιχνίδια ανάμεσα στα συντρίμμια σπιτιού στην Μποροντιάνκα, βόρεια του Κιέβου, 8 Aπριλίου 2022. [RONALDO SCHEMIDT / AFP]

Οι φωτογραφίες από την επίθεση στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, οι εικόνες από το βομβαρδισμένο θέατρο της ίδιας πόλης, με τη λέξη ΠΑΙΔΙΑ να ξεχωρίζει καθαρά και απολύτως μάταια στην οροφή κάτω από την οποία θάφτηκαν εκατοντάδες άμαχοι, τα πτώματα που κείτονταν διάσπαρτα στους δρόμους της Μπούτσα, οι ομαδικοί τάφοι, όλα αυτά έχουν εγγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως μέρος της εικονογραφίας του ευρωπαϊκού 21ου αιώνα.

Ωστόσο πίσω από αυτές τις εικόνες, που έχουν γίνει σύμβολα της αγριότητας του πολέμου που συνεχίζεται εδώ και εννέα μήνες, υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν μεταφέρεται με φωτογραφίες και βίντεο. Και γι' αυτό συνήθως δεν χωράει παρά μόνο σε ένα σύντομο ρεπορτάζ, χωρίς συνέχεια. Δεν προσφέρονται για φωτογράφηση τα θύματα βιασμού. Πώς θα μεταφέρεις την εικόνα εκείνου που υποβλήθηκε σε ηλεκτροσόκ; Δεν θα δούμε ποτέ το νεκρό σώμα μιας ηλικιωμένης, ημίγυμνης Ουκρανής με σημάδια κακοποίησης.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.