Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κείμενο:
cover-dna.jpg

DNA τεστ: Μπορώ να μάθω από τι θα πεθάνω; Και πρέπει;

Οι εταιρείες που υπόσχονται να μας αναλύσουν το DNA και να μας πουν από τι κινδυνεύουμε –μαζί με τα σπορ που μας ταιριάζουν, τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας και άλλα τέτοια– έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε λίγα χρόνια η εξέταση DNA θα είναι ρουτίνα, όπως είναι σήμερα του αίματος. Μέχρι τότε θα πρέπει να αποφύγουμε τις τρικλοποδιές, συλλογικά και ατομικά.

Ένα δείγμα σάλιου ή αίματος μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο της γνώσης για την υγεία και το μέλλον σου. Θέλεις να μάθεις αν έχεις προδιάθεση εκδήλωσης κάποιας νόσου ή αν είσαι φορέας κάποιου γενετικού νοσήματος που ενδέχεται να κληροδοτήσεις στο παιδί σου; Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εξετάσει το γονιδίωμά τους, ανοίγοντας μια συναρπαστική προοπτική για την επιστημονική κοινότητα, που για πρώτη φορά αποκτά πρόσβαση σε τόσο μεγάλο πλούτο γενετικών πληροφοριών και δεδομένων.

Δεν έχεις χρόνο; Πάτα εδώ!

Με 200 δολάρια και ένα δείγμα σάλιου, μπορεί πλέον ο καθένας να εξετάσει το DNA του, και να μάθει πράγματα για τον εαυτό του και την οικογένειά του που δεν είχε φανταστεί. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το όφελος για την ιατρική επιστήμη, καθώς όσο περισσότερα δεδομένα συγκεντρώνονται στα ερευνητικά ιδρύματα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν οι άγνωστες μέχρι τώρα αιτίες ασθενειών και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Οι παγίδες όμως είναι πολλές: τα ιδιωτικά κέντρα δεν είναι επιστημονικά ιδρύματα, όσο και αν τα μεγαλύτερα από αυτά προσπαθούν να «πλασαριστούν» ως τέτοια για να κερδίσουν πελάτες. Επίσης, τα «πακέτα» αναλύσεων που πωλούνται είναι σε κάποιους άχρηστα, καθώς μπορεί να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη