Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cecretaout.jpg
[cretafarms.gr]

Follow the Money: Η περίπτωση της Creta Farms

Το inside story αποκαλύπτει σήμερα τα βασικά ευρήματα του πορίσματος Knossos της ελεγκτικής Deloitte Business Solutions, για το τι συνέβη στην εταιρεία αλλαντικών Creta Farms, όταν στο τιμόνι της τελευταίας βρίσκονταν οι αδελφοί Δομαζάκη. Ακόμα, τι προκύπτει από τις μαρτυρίες πρώην και νυν στελεχών της Creta.
[cretafarms.gr]

«Δανεικά» και τελικά αγύριστα 2,9 εκατ. ευρώ από την Creta Farms προς τους αδελφούς Δομαζάκη, υπερτιμολογήσεις, προβληματικές απογραφές αποθεμάτων, μεταφορά μετρητών εν μέσω capital controls από τα ταμεία της Creta Farms στην Κύπρο και έπιπλα που κατέληξαν στα σπίτια των μετόχων. Αυτά είναι επιγραμματικά ορισμένα μόνο από όσα εντόπισε η ελεγκτική Deloitte Business Solutions στον έλεγχο που διενέργησε στην κρητική αλλαντοβιομηχανία –εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, άρα θεωρητικά με υψηλό δείκτη εποπτείας– για το τι συνέβαινε στην εταιρεία επί των ημερών των αδελφών Μανώλη (Μάνου) και Κωνσταντίνου (Τάκη) Δομαζάκη, όταν οι τελευταίοι βρίσκονταν στο «τιμόνι» της Creta Farms.

Image
domazaki.jpg
Μάνος και Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

Το γενικό συμπέρασμα του πορίσματος, που παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην εταιρεία, οι οποίες είχαν αναθέσει πριν από έναν χρόνο στην Deloitte Business Solutions να διενεργήσει τον έλεγχο, είναι ότι στην κρητική αλλαντοβιομηχανία ακολουθήθηκε η λογική «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της Creta Farms, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μάνος Δομαζάκις και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, οι οποίοι ήταν ταυτόχρονα διευθύνοντες σύμβουλοι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη