Ο χάρτινος πύργος της Creta Farms

Τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα για την επιχειρηματική δραστηριότητα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, το πόρισμα-«φωτιά» της Deloitte, ο πακτωλός των δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις και η εκκωφαντική απουσία ελέγχου από τις αρχές. Η ιστορία μιας διχοτομημένης εταιρείας που αλλάζει χέρια.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'

Η ύπαρξη μιας femme fatale, η απόλυση της οποίας οδήγησε, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, στα άκρα τις σχέσεις των δύο αδελφών Τάκη και Μάνου Δομαζάκη, ίσως να είναι η πιο βολική εκδοχή για το πώς κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms.

Μια βολική εκδοχή, κάτω από τo «χαλάκι» της οποίας επιχειρήθηκε α) να απαντηθεί το θεμελιώδες ερώτημα γιατί τα δύο «αγαπημένα» αδέλφια οδηγήθηκαν σε ρήξη και η εταιρεία σε κατάρρευση, και β) να κλείσει η όλη υπόθεση «αναίμακτα».

Μπορεί όμως ένας υγιής, μέχρι και πριν από λίγους μήνες, οργανισμός, όπως υποστήριζαν οι μέτοχοι και η διοίκησή του, να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος σε λιγότερο από τρεις μήνες; Είναι δυνατόν μια εταιρεία, εκ των market leaders της εγχώριας αγοράς αλλαντικών με τζίρο €117,8 εκατ. (στοιχεία 2018), με τη στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα δάνεια που της έχουν χορηγήσει, να καταρρέει χωρίς λόγο;

Είναι δυνατόν μια εταιρεία που παρήγαγε τζίρο άνω των €117 εκατ. και με μεσοσταθμικό μικτό περιθώριο κέρδους 47% να εμφανίζει καθαρές ζημιές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες πέρυσι άγγιξαν τα €15,4 εκατ., από ανύπαρκτα κέρδη €67.000 το 2017;

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.