To craftwashing στη μάχη της μπίρας

Στις 31 Αυγούστου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση του κανονισμού απονομής ελληνικού σήματος στις μπίρες, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από μεγάλη μερίδα μικροζυθοποιών. Τι είναι το craftwashing και πώς αποτυπώνεται στις πωλήσεις;
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
[Kenzo TRIBOUILLARD/AFP]

Σε λίγες ώρες από σήμερα, στις 31 Αυγούστου, λήγει η δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό ελέγχου και απονομής ελληνικού σήματος στα προϊόντα ζύθου. Ο κανονισμός, η δημόσια διαβούλευση του οποίου διήρκησε 41 ημέρες –πολύ περισσότερες από τον χρόνο που παρέχεται σε κρίσιμα νομοσχέδια όπως το πρόσφατο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Natura– δίνει τη δυνατότητα στις ζυθοποιίες να κάνουν χρήση του ελληνικού σήματος, υπό την προϋπόθεση ότι ο ζύθος παρασκευάζεται, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας που λαμβάνουν χώρα στο ζυθοποιείο, και εμφιαλώνεται εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας.

Ο κανονισμός έχει στηριχθεί στο άρθρο 188 του νόμου 4072/2012, βάσει του οποίου:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.