Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
mykonos.jpg
Φωτογραφία αρχείου.

Τα δύο πιο τουριστικά νησιά της χώρας ετοιμάζονται για ένα περίεργο καλοκαίρι

Σε Μύκονο και Σαντορίνη κρίνεται ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού καλοκαιριού. Κι όμως, τα δύο νησιά δεν είναι ακόμα έτοιμα να δεχθούν επισκέπτες την εποχή του κορονοϊού, ούτε ιατρικά, ούτε και από την άποψη των αντιλήψεων των επιχειρηματιών τους.
Φωτογραφία αρχείου.

Όταν το Σάββατο 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυσσε την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τη Σαντορίνη, όλα τα βλέμματα από τη Μύκονο ήταν στραμμένα πάνω του. Οι Μυκονιάτες, οι οποίοι βρίσκονται σε φυσικό ανταγωνισμό με τους κατοίκους της Σαντορίνης για το έπαθλο του πιο τουριστικού νησιού της χώρας, εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την επιλογή κι ενέταξαν την πρωθυπουργική «προτίμηση» σε μια πολιτική διακρίσεων έναντι του δικού τους νησιού.

Image
5093549.jpg
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη για τον τουρισμό, 14 Ιουνίου 2020. [EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ]

Βέβαια, η κριτική αυτή ενέχει ένα είδος ιστορικής αχαριστίας προς την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός είχε κάνει από 1990 έως το 1993 για τη Μύκονο όσα κανένας πρωθυπουργός της χώρας (τα φράγματα, τον βιολογικό καθαρισμό, το λιμάνι στον Τούρλο, την ηλεκτροδότηση της Δήλου και άλλα πολλά). Εξού και έχει αναγγελθεί ανδριάντας του στο νησί.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Οι αριθμοί παρόλα αυτά λένε πως η Σαντορίνη έχει περισσότερους επισκέπτες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη