Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
ce5234802.jpg
Ναύπλιο, 3 Φεβρουαρίου 2021. [Βασίλης Παπαδόπουλος]

Ανοιχτά ή κλειστά σχολεία στην πανδημία: Νεότερες έρευνες και τα δεδομένα (που λείπουν)

Τα σχολεία στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν ανοιχτά, ενώ η χώρα μας διεκδικεί χρονικό ρεκόρ περιορισμών στην εκπαίδευση με φυσική παρουσία. Ποια είναι τα νεότερα επιδημιολογικά και ιατρικά δεδομένα, αλλά και γιατί δεν αρκούν για να δώσουν όλες τις απαντήσεις.
Ναύπλιο, 3 Φεβρουαρίου 2021. [Βασίλης Παπαδόπουλος]

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το άνοιγμα ή μη των σχολείων στις «κόκκινες» (και τις «βαθυκόκκινες») περιοχές. H απάντηση που αναζητούν οι επιστήμονες, για ακόμη μια φορά δεν (θα) είναι εύκολη και προφανής. Σύμφωνα με πληροφορίες του inside story, οι αντίρροπες απόψεις δεν είναι εύκολο να συγκεραστούν. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θέλει τα σχολεία ανοιχτά, την ώρα που ορισμένοι λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί. Παράλληλα, στελέχη των «παραγωγικών» υπουργείων (αν και μεταξύ μας, το Παιδείας θα έπρεπε να θεωρείται το πλέον παραγωγικό) πιέζουν προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας άλλων κλάδων της οικονομίας, με το επιχείρημα ότι η τηλεκπαίδευση καλύπτει έστω και μερικώς τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με δυο λόγια

Τα στέρεα και λεπτομερή δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα και τις συρροές σε σχολεία πρέπει να αποτελούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οδηγό για την επαναλειτουργία ή το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες προηγμένες χώρες. Ιχνηλάτηση, επιστημονική παρατήρηση και διαγνωστικοί έλεγχοι είναι οι τρεις πυλώνες πάνω

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη