Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο & Φωτογραφίες:
cepossvandsc07596a.jpg
Παρέμβαση της ΜΚΟ Κλίμακα στον οικισμό Νέα Ζωή. [Αλεξία Τσαγκάρη]

Οι «αόρατοι» Ρομά της Νέας Ζωής και η πανδημία

Στη σκιά της χωματερής της Φυλής, οι Ρομά ζουν μέσα στα σκουπίδια και χάρη σε αυτά. Τώρα όμως, με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω κορονοϊού, δεν βγαίνουν για να μαζέψουν παλιοσίδερα κι άλλα ανακυκλώσιμα, με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Προς το παρόν ο δήμος Ασπροπύργου δεν έχει δείξει ενδιαφέρον.
Παρέμβαση της ΜΚΟ Κλίμακα στον οικισμό Νέα Ζωή. [Αλεξία Τσαγκάρη]

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Απριλίου, ο Μπάμπης Μπέκος φόρεσε την μαύρη υφασμάτινη μάσκα του, μπήκε βιαστικά στο λευκό αγροτικό Volkswagen και ξεκίνησε την 30λεπτη διαδρομή προς το κέντρο της Αθήνας. Στο κάθισμα του συνοδηγού άφησε τη βεβαίωση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών που είχε αγοράσει το προηγούμενο βράδυ από το μίνι μάρκετ της περιοχής, πληρώνοντας ένα ευρώ. Εάν ήταν τυχερός, θα έβρισκε κάποιον που ξέρει να γράφει, για να συμπληρώσει τα στοιχεία του. Διαφορετικά, θα πλήρωνε ένα ευρώ επιπλέον για να γράψουν το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης, να βάλουν ένα X στον λόγο μετακίνησης. «Β2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.» Και διεύθυνση κατοικίας; «Εκεί που μένω δεν υπάρχουν δρόμοι και διευθύνσεις. Γράψε απλά Νέα Ζωή Ασπροπύργου».

Image
bekosdsc06185a.jpg
Ο Μπάμπης Μπέκος με μέλη της οικογένειάς του.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

22 μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη