Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
cechatgpt.jpg

ChatGPT: γιατί η εκπαίδευση πρέπει να αγκαλιάσει το AI chatbot, όχι να το αποφύγει

Είναι πολύ πιθανό ότι το ChatGPT και παρόμοια προγράμματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εκδημοκρατισμό της ερευνητικής διαδικασίας.

Μόλις πριν από δύο μήνες, η αμερικανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI παρουσίασε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται ChatGPT. Ουσιαστικά ένα προηγμένο chatbot, το ChatGPT αποτέλεσε αντικείμενο πολλών συζητήσεων.

Ορισμένοι σχολιαστές χαρακτήρισαν τις απαντήσεις του πολύ εντυπωσιακές, ενώ άλλοι επέστησαν την προσοχή σε πραγματολογικά λάθη στην παραγωγή του. Παρ' όλα αυτά, το προϊόν έχει χαιρετιστεί ως μια δυνητικά ανατρεπτική καινοτομία για πολλές διαφορετικές βιομηχανίες.

Σημαντικό μέρος όσων έχουν γραφτεί για το ChatGPT μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί στις επιπτώσεις του στην εκπαίδευση. Η πολυδιαφημισμένη ικανότητα του προγράμματος να παρέχει λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήματα για ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στη μάθηση και να επιτρέψει στους μαθητές να «κλέβουν» στις εξετάσεις και τις εργασίες στο σπίτι.

Το ChatGPT έχει ήδη «δώσει» μια σειρά από εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων του αμερικανικού δικηγορικού συλλόγου, των αναλογιστικών και των ιατρικών εξετάσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις «πήρε τη βάση» ή ήταν κοντά σε αυτήν, χωρίς ανθρώπινη βοήθεια. Ενώ ορισμένες αναφορές για το ChatGPT εξετάζουν τα με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη