Η Caesars εγκαταλείπει το σχέδιο για καζίνο στο στοιχειωμένο Ελληνικό

Η αμερικανική εταιρεία θεωρεί το σχέδιο μη βιώσιμο, λόγω υπερβολικά μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων και εμποδίων στην περίπλοκη διαδικασία υλοποίησής του.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'
[Angelos Tzortzinis/AFP]

Η ελληνική πολιτεία, ειδικά επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και η εταιρεία Lamda Development, επικεφαλής της κοινοπραξίας Global Investment Group που ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό για την εμπορική αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού τον Μάρτιο του 2014, έχουν ποντάρει αναπτυξιακά στην υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα ύψους 8 δισ. ευρώ σε βάθος 25ετίας (η Global Investment Group είναι μια διεθνής κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Lamda Development του ομίλου Λάτση, τη Fosun Group από την Κίνα που έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie και την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι).

Μία επένδυση, που έτυχε αρχικά της σφοδρής αντίδρασης εκ μέρους του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη συνέχεια –όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας– οι αντιρρήσεις σταδιακά κάμφθηκαν και πλέον τα κυβερνητικά στελέχη την υποστηρίζουν.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.