Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
dsc_0560_1.jpg
[Σταυρούλα Πολλάτου]

Δημιουργώντας το επόμενο Spotify

Εφαρμογή εύρεσης συντρόφου με κριτήριο τα μουσικά γούστα, podcast για την διαχείριση του άγχους, ηχητική πληροφόρηση για τους πρόσφυγες. Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες που προτάθηκαν στο πρώτο Startup Weekend για Audio and Radio και τις καταγράψαμε.
[Σταυρούλα Πολλάτου]

Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθώντας στενά τις πρωτοβουλίες νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον χώρο των audio και radio media παγκοσμίως, η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Μπέττυ Τσακαρέστου, κατέγραφε τις τάσεις και τις προκλήσεις της εποχής. Δεν άργησε να αντιληφθεί πως ένα ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της αγοράς των μέσων, διαρκώς αναπτυσσόμενο, είναι η παραγωγή ηχητικού περιεχομένου.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα podcasts, τα οποία έχουν καθιερωθεί για τα καλά στις ΗΠΑ και κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη. Στη χώρα μας, ο χώρος της επιχειρηματικής καινοτομίας σε radio και audio μορφή αποτελεί ακόμη σχετικά παρθένο έδαφος, μιας και οι εγχώριες προσπάθειες περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το web radio.

Κάπως έτσι η Μπέττυ Τσακαρέστου, από κοινού με την Δόμνικα Σκρέτα από τον όμιλο Antenna και τον Σταύρο Καπερώνη, επίσης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, παρουσίασαν μια νέα εκδοχή της διοργάνωσης Startup Weekend για Entrepreneurial Journalism, που διοργανώνουν εδώ και δύο χρόνια, αυτή τη φορά εστιάζοντας αποκλειστικά σε ιδέες παροχής ηχητικών υπηρεσιών.

Image
dsc_0156.jpg
Τα αυτοκόλλητα της εκδήλωσης βρίσκονταν στο Impact Hub καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου. [Σταυρούλα Πολλάτου]

Τα νέα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη