Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ceeuronet20190612_145207.jpg
Τουρίστες έξω από ΑΤΜ της Euronet στο κέντρο της Αθήνας.

Καλύτερα να τρως χαβιάρι παρά να κάνεις αναλήψεις από τα ATM της Euronet

Το inside story σε συνεργασία με δημοσιογράφους από τον ιστότοπο Seznam Zprávy της Τσεχίας κατέγραψε τα υψηλά κόστη προμηθειών, που συνοδεύουν την ανάληψη χρημάτων από τα «τουριστικά» ΑΤΜ της Euronet.
Τουρίστες έξω από ΑΤΜ της Euronet στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν μου αρέσει η ιδέα να ταξιδεύω και να κουβαλάω πολλά λεφτά μαζί μου. Λίγο η σκέψη ότι μπορεί να τα χάσω ή να τα χαλάσω εύκολα, λίγο η σκέψη ότι μπορεί να με κλέψουν, όλα αυτά με κάνουν να είμαι πάντα φειδωλός με τις αναλήψεις μου προτού ξεκινήσω για κάποιο ταξίδι. Ωστόσο, αυτό έχει το τίμημά του, αφού κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή ξεμένεις από ρευστό και αργά ή γρήγορα καταλήγεις να ψάχνεις ΑΤΜ για να τραβήξεις λεφτά, αφού όλο και κάπου δεν θα υπάρχει POS για να πληρώσεις, ειδικά αν κάνεις διακοπές σε κανένα απομακρυσμένο νησί ή βουνό.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι το χρήμα δεν το παίρνεις πάντα δωρεάν. Και μην πείτε ότι δεν έχετε βάλει ποτέ την κάρτα σας σε κάποιο ΑΤΜ, χωρίς να φοβάστε ότι θα πληρώσετε αδρά την ανάληψη που θα κάνετε. Στο σημερινό ρεπορτάζ θα ασχοληθούμε με αυτό ακριβώς το ζήτημα: τις χρεώσεις των ATM της Euronet Worldwide. Πρόκειται για τα γνωστά «τουριστικά» ΑΤΜ σε κίτρινο και μπλε χρώμα, τα οποία εντοπίζουμε κυρίως στα ιστορικά κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων και απομακρυσμένους τουριστικούς προορισμούς. Το θέμα ενδιαφέρει εκτός των άλλων καθώς αρκετοί το χρησιμοποιούν αντί για το ΑΤΜ της τράπεζάς τους, αφού συνήθως τα Euronet ATM

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη