Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
ceasuloanomia4791399.jpg
Επεισόδια στο πλάι του Πολυτεχνείου, στον πεζόδρομο της Τοσίτσα τον Μάιο 2019. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Το άσυλο καταργήθηκε, η ανομία θα εκλείψει;

Μια κρυψώνα υποκρισίας και συμφερόντων για κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις, πρυτανικές αρχές, καθηγητές, φοιτητικές παρατάξεις και κόμματα. Η μόνη που μένει διαχρονικά από έξω είναι η αναβάθμιση των πανεπιστημίων.
Επεισόδια στο πλάι του Πολυτεχνείου, στον πεζόδρομο της Τοσίτσα τον Μάιο 2019. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή ψηφίστηκε με τη διαδικασία του επείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού».

Image
kerameos.jpg
Η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή [Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ]

Ένας νομοθετικός πολτός από αλλαγές στον «Κλεισθένη» και τη διάθεση φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, μέχρι την αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη διεύθυνση διαχείρισης Υπολογιστικών Υποδομών – Κυβερνητικού Νέφους, αλλά και δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για πλαφόν στις συντάξεις, τροποποιήσεις στο καθεστώς των απολύσεων κ.ά. που προκάλεσαν την έκρηξη της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ25, αφού η Κυβέρνηση έκανε ακριβώς ότι κατηγορούσε τους άλλους, φέρνοντας άσχετες τροπολογίες λίγο πριν την ψήφιση άλλου μη σχετικού νομοσχεδίου.

Μέσα στο πολυνομοσχέδιο αυτό και το άρθρο 64 που αφορούσε το Πανεπιστημιακό άσυλο. Συγκεκριμένα και μετά την τροποποίηση από «αρμόδιες», σε «δημόσιες αρχές» - περιλαμβάνοντας έτσι εκτός από τις αρμόδιες αρχές που μπορούν να επέμβουν λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη