Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
22'
Κείμενο:
cefolli000_19x148.jpg
[Theophile Bloudanis/AFP]

Βαριές οι ευθύνες των αρχών για την υπόθεση Folli Follie

Από το 2015 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε δεχθεί καταγγελία για τους ισολογισμούς της εταιρείας, αλλά δεν την διερεύνησε.
[Theophile Bloudanis/AFP]

Σημαντικές παραλείψεις και καθυστερήσεις φαίνεται ότι βαρύνουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία παρότι είχε δεχτεί καταγγελία για την Folli Follie ήδη από το 2015, δεν διερεύνησε αμέσως την υπόθεση, η οποία σήμερα βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα και έχει οδηγήσει σε ζημία μετόχους και ομολογιούχους της εταιρείας.

Με δύο λόγια

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε δεχθεί καταγγελία για λογιστικές παραβάσεις στους ισολογισμούς της Folli Follie από το 2015. Όμως ολιγώρησε και δεν την διερεύνησε. Αποδείχθηκε ότι η καθυστέρηση της διερεύνησης της καταγγελίας δεν απέτρεψε το ξέσπασμα του σκανδάλου. Όμως και εκτός από το περιστατικό αυτό, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, νομικοί εντόπισαν και άλλες παραλείψεις. Τόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που σκοπό έχει την προστασία των επενδυτών όσο και η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), που σκοπό έχει την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή των λογιστικών και ελεγκτικών προτύπων, δεν αξιοποίησαν όλα τα εργαλεία που η νομοθεσία τους παρείχε, καθυστερώντας την έρευνα και αφήνοντας στελέχη της Folli Follie να προχωρήσουν σε ενέργειες προστατεύοντας την περιουσία τους. Το inside story παρουσιάζει και ένα χρονοδιάγραμμα με όλα τα βασικά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη